1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İMZALANAN ANLAŞMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI
İMZALANAN ANLAŞMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI

İMZALANAN ANLAŞMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI

doğalgaz yataklarından ortak istifade

A+A-

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Mısır ile yapılan doğalgaz yataklarından ortak istifade anlaşmasının önemine vurgu yaparak, benzer anlaşmaların İsrail ve Lübnan ile de müzakere edilmekte olduğunu belirtti.

Simerini gazetesine göre katıldığı bir programda konuşan Lakkotripis, Mısır ile yapılan doğalgaz yataklarından ortak istifade anlaşmasıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, anlaşmayı “çok önemli” olarak nitelendirerek, anlaşmanın, herhangi bir ortak yatağı idare edecekleri çerçeveyi ördüğünü belirtti.

Benzer bir anlaşmanın 2006 yılında da yapıldığını, ancak üslupta bazı sorunların olduğunu, bu nedenle bunu yeniden müzakere etmelerinin gerekli görüldüğünü anlatan Lakkotripis, kendisini neyin beklediğini bilmek isteyen şirketlere artık net bir çerçeve kazandırıldığını söyledi.

Lakkotripis, benzer anlaşmaların hem İsrail, hem de Lübnan ile müzakere edilmekte olduğunu ifade ederek, yakında gelişmeler ve neticeler ortaya çıkacağını belirtti.

Türkiye’ye bir (doğalgaz) boru hattının, en çıkarlı çözüm olacağı şekildeki açıklamaları yorulamaya çağrılması üzerine ise Lakkotripis, Kıbrıs sorununda doğru bir çözümün olması önkoşuluyla doğalgaz ihracatı konusunda diğer seçeneklerin de inceleneceğini söyledi.

Lakkotripis, doğalgaz sıvılaştırma terminalinin oluşturulmasıyla ilgili stratejilerinde bir değişiklik olmadığını da yineledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.