1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "İNCE AVI ERTELEME KARARI ERDEMLİ BİR DURUŞ"
"İNCE AVI ERTELEME KARARI ERDEMLİ BİR DURUŞ"

"İNCE AVI ERTELEME KARARI ERDEMLİ BİR DURUŞ"

Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği, Bakanlar Kurulu’nun ince av ile ilgili aldığı erteleme kararını, “bir geri adım değil, geçmiş hükümetlerde özlenen ve gelecek hükümetlerden de beklenen erdemli bir duruş” olarak değerlendirdi

A+A-

BİYOLOGLAR DERNEĞİ : “GERİ ADIM DEĞİL, GEÇMİŞ HÜKÜMETLERDE ÖZLENEN VE GELECEK HÜKÜMETLERDEN DE BEKLENEN ERDEMLİ BİR DURUŞ

Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği, Bakanlar Kurulu’nun ince av ile ilgili aldığı erteleme kararını, “bir geri adım değil, geçmiş hükümetlerde özlenen ve gelecek hükümetlerden de beklenen erdemli bir duruş” olarak değerlendirdi.
 
Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten yaptığı açıklamada, derneğin ince av ile ilgili yaptığı uyarıları dikkate alan Hükümetin attığı bazı adımları takdirle karşıladıklarını belirterek, sivil toplum örgütlerinin seslerine kulak tıkamayan hükümetlerin halkın hükümetleri olabileceğine işaret etti.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel’in,  ince avın gelen tepkiler üzerine 1 Eylül’e erteleneceği yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak,  doğal yaşam ve yaban hayatın bir nebze de olsa nefes alma imkanı bulacağını ifade eden Sarpten,  şu an yumurtada olan kuşların yaşama şansı bulacağını kaydetti.

Avcılık Federasyonu’nu “av tarihinin ertelenmesini kabullenemediği” iddiasıyla eleştiren Sarpten, bu kapsamda federasyon başkanı ile yönetimini sağduyuya davet etti.

Sarten,  Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi’nin “bu kararı kabul etmedikleri” şeklindeki açıklamalarını ise ‘‘talihsizlik’’ olarak nitelendirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.