1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNŞAATTA SAKLANDI, UYGUN ANI BEKLEDİ
İNŞAATTA SAKLANDI, UYGUN ANI BEKLEDİ

İNŞAATTA SAKLANDI, UYGUN ANI BEKLEDİ

İnşaatta saklanan yüzü maskeli bir saldırgan, Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nu bekledi ve

A+A-

İnşaatta saklanan yüzü maskeli bir saldırgan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu’nu bekledi ve klinikten çıkınca kurşunladı

Lefkoşa’nın tanınmış doktorlarından, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu Lefkoşa'da bulunan kliniğinin park yerinde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz erkek bir şahıs, aracına binen Gardiyanoğlu’na üç el ateş açtıktan sonra kaçarak uzaklaştı. Kolundan, omuzundan ve kasığından yaralanan Gardiyanoğlu Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İNŞAATTA SAKLANDI, UYGUN ANI BEKLEDİ

Hamitköy Cumhuriyet mahallesinde saat 18.20 sıralarında meydana gelen silahlı saldırı iddiaya göre şöyle gelişti. Dr. Gardiyanoğlu ile sekreteri mesai bitiminin ardından kliniği kapattı ve her ikisi park halindeki araçlarında bindi. Bu esnada kliniğin hemen yanındaki inşaatta saklanan saldırgan, koşarak Gardiyanoğlu’nun aracının yanına geldi, belinden silahı çıkarak sağ camdan Gardiyanoğlu’na üç el ateş etti.

KAÇARAK UZAKLAŞTI
Saldırgan ateş açtıktan sonra kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Bu esnada aracında olan klinik sekreteri, saldırgan kaçtıktan sonra, inip Gardiyanoğlu’nun aracının yanına gitti.

ÇALIŞANI HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Çalışan Gardiyanoğlu’nu kendi aracına bindirerek, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürdü. Silahlı saldırıda sol kol, sol omuz ve kasığından kurşun yarası alan ve hastane yolunda bayılan Gardiyanoğlu, hemen ameliyata alındı. Çok kan kaybettiği öğrenilen Gardiyanoğlu, operasyonun ardından yoğun bakım servisine kaldırıldı.

SAATLERCE İNCELEME YAPTILAR
Bu arada polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, iki saat süren bir çalışma yaptı. Silahtan çıkan kovanları tespit eden olay yeri inceleme ekipleri, saldırganın saklandığı inşaattan kanıtları topladı.

MASKE TAKIYORDU
Olay mahalline kliniğin sekreterini getirerek ifade alan polis, doktorun randevu defterini incelemek suretiyle dün görüştüğü hastaları tespit etti. Olayda kullanılan silahın 7.65 mm olduğu ve saldırganın olay esnasında maske taktığı öğrenildi.


Saldırganın sıktığı üç kurşundan ikisi Gardiyanoğlu’na isabet etti. Ameliyata alınan Remzi Gardiyanoğlu’nun vücudundan bir kurşun çıkarıldı ancak dünkü ilk operasyonda diğer kurşun çıkarılamadı. Ciddi şekilde yaralanan ve ölümden dönen doktorun, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi

Kamera kayıtları mercek altında

Olay yeri inceleme ekipleri ise bölgede yaklaşık üç saat süren titiz bir inceleme yaptı. Ekiplerin Gardiyanoğlu Kliniği’nin yakınındaki bir inşaatta ayak izi incelemesi yapması da dikkat çekti. Kimliği belirsiz şahsın olay öncesi binada saklanabileceği ihtimalini de akıllara getirdi.

Bölgede bulunan kamera kayıtları, polis tarafından mercek altına alındı. Bölgede geniş çaplı inceleme yapan

polis ekipleri, her yerde kimliği belirsiz şahsı arıyor.

Kıbrıs/Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.