1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSAN TACİRİ TEMİNATA BAĞLANDI
İNSAN TACİRİ TEMİNATA BAĞLANDI

İNSAN TACİRİ TEMİNATA BAĞLANDI

Lapta'da gerçekleşen olayın ardından...

A+A-

Lapta da bir ikametgâh içerisinde 25 erkek, 8 kadın ve 5’i çocuk olan Suriye uyruklu toplam 38 mülteci gurubunun tespit edilmesinden sonra başlatılan soruşturma dün tamamlanmasının ardından zanlılar Mehmet Ali Kızılkaya ve İrfan Tan teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet  veren Lapta Polis Karakolunda görevli Polis memuru Sadi Sancak olayla ilgili bulguları aktardı. Sancak, zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın Ocak 2015 tarihinde meydana gelen gizli ittifak suçundan methaldar olduğunu ve zanlı İrfan Tan’ın ise suçu örten suçtan methaldar olduğunu söyleyerek,  başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlıların mahkemenin uygu göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması emrini verirken zanlı Kızılkaya’nın, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna gidip ispat-i vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 3 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile zanlı İrfan Tan’ın ise 5 bin TL nakdi teminata yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Sözcü

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.