1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSAN TACİRLERİ İZ BIRAKMADAN KAYBOLDU
İNSAN TACİRLERİ İZ BIRAKMADAN KAYBOLDU

İNSAN TACİRLERİ İZ BIRAKMADAN KAYBOLDU

İnsan tacirleri iz bırakmadan kayboldu

A+A-

İnsan tacirlerinin tuzağına düşerek Güney Kıbrıs yerine Mağusa’da Bedis sahiline bırakılan kaçak göçmenler hakkında ihraç kararı verildi

Nadire BAHADİ

Suriye’deki savaştan canlarını kurtarmak için kaçmak isterken insan tacirlerinin tuzağına düşerek Güney Kıbrıs yerine Mağusa’da Bedis sahiline bırakılan 9 Suriyeli kaçak göçmenden 2 kadın önceki gün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ihraç edildi.

Geriye kalan 1’i kadın 3 çocuk toplam 7 yasa dışı göçmen aleyhinde de yargılanmadan ihraç edilmeleri yönünde karar üretildi.

7 göçmen dün aleyhlerindeki tutukluluk süresi dolmasına rağmen yeniden mahkemeye çıkarılmazken, ihraç emrinin polisin eline ulaştığı ancak kaçak göçmenlerin Türkiye’ye mi Güney Kıbrıs’a mı ihraç edileceklerinin ise henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.

Ailelerine kavuştular

Suriyeli kaçak göçmen 14 yaşındaki genç kız ile eşi Güney Kıbrıs’ta yaşayan 18 yaşındaki kadın göçmen önceki gün Güney’e gönderildikleri öğrenildi. Kadın kaçak göçmenler Güney’de yaşayan ailelerinin müracaatı ve yetkililerin girişimleri üzerine Güney’e ihraç edildi.

Henüz ülkede olan 3’ü çocuk 1 kadın kaçak göçmen ihraç edilinceye kadar polis gözetiminde bir otelde misafir edilirken, erkek göçmenler ise Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerinde bekletiliyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.