1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İNSANLARIMIZI UMUTLANDIRMASINLAR”
“İNSANLARIMIZI UMUTLANDIRMASINLAR”

“İNSANLARIMIZI UMUTLANDIRMASINLAR”

Abartmaya gerek yok!

A+A-

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözümün her iki tarafın da ekonomisini ‘uçuracağı’ yönündeki haberleri eleştirdi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs sorununa bulunacak doğru bir çözümün her iki tarafın da ekonomisini ‘uçuracağı’ yönündeki haberlere tepki gösterdi. Ersin Tatar, “Böyle açıklamalarla insanlarımızı zevklemesinler. Kıbrıs Türk halkının yumuşatılarak, umut vererek ve kandırarak ileride gerçekleşebilecek bir çözüme ‘evet’ demesini sağlamak için böyle açıklamalar yapıyorlar” dedi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Rum ekonomistlerin, Kıbrıs sorununa bulunacak doğru bir çözümün her iki tarafın da ekonomisini ‘uçuracağı’ yönündeki görüşleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İNSANLARIMIZI UMUTLANDIRMASINLAR”
Tatar, “Bunlar insanları zevkliyorlar. Bunlar, insanları yumuşatarak, umut vererek, kandırarak insanlarımızı çözümde ‘evet’ demesini sağlamak istiyorlar.”
Ersin Tatar, günün sonunda çözümden sonra, Rum tarafında fazla mülk bırakan insanların mallarının iade edilebileceği veya tazminat verileceğini dile getirdi.

“BİRAZ TOPRAK VERİLEBİLİR”
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, taşınmazın esas sahibinin ilk sahibi dendiğine işaret ederek, “O zaman Kıbrıs Türkü olarak darmadağın oluruz. Bizim anladığımız anlaşma bir toprak ayarlamasıdır. Biraz toprak verilebilir. Ama bizi zorlamasınlar” ifadelerini kullandı.

“KIBRIS TÜRK HALKINI KİMSE KANDIRMASIN”
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar şunları söyledi:
“ Kıbrıs Türk halkını kimse kandırmasın. Kıbrıs Türk halkı 40 yıldır bu topraklarda yaşıyor. Toprak düzeni var.. 160 bin Rum’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yerleştirilmesi planlanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin üçte birini onlara mı teslim edeceğiz? Toprağımızın zaten yarısı dağlardan oluşuyor. Bize ne kalacak. Bize sadece üçte biri mi kalacak.

“20 MİLYAR DOLARDAN BAHSEDİLİYOR”
Tazminatların nasıl ve kim tarafından ödeneceği sorusunu soran Tatar, bu konuda 20 milyar dolardan bahsedildiğini belirterek şöyle dedi:

“Tazminatlar nasıl ödenecek? Nereden bakarsan 20 milyar dolardan bahsediliyor. Anlaşma olacaksa bu sorunların çözülebilmesi için tazminatların verilmesi lazım. Bizim bıraktığımız mallar, Rum’un bıraktığı topraklara yetmiyor. Öz eleştiri yapmak gerekirse toprak dağıtımında yanlışlıklar yapmış olabiliriz. Bunu Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere’nin de bilmesi lazım. Ancak Kıbrıs Türk halkını sarsacak bir anlaşma istenirse, bize haksızlık yapılmış olur. Yanlışlıklar olabilir. Ancak halkımızın bunda kabahati yok. Kabahat burayı yönetenlerdir. Halkımız masumdur. Biz bu kadar tazminatı ödeyebilecek güçte değiliz. Gaz ve petrol varsa, buralardan elde edilecek gelir bankalara yatırılarak tazminatlar için kullanılabilir.”
 

“UÇMA ABARTI OLAYIDIR”
Kıbrıs sorunu çözümlendiğinde Kuzey ve Güney ekonomisinin uçacağı şeklindeki yorumlara katılmadığını anlatan Ersin Tatar, şunları söyledi:

“Burada uçulacak bir şey yok. Kıbrıs küçük bir adadır. Burada ne maden var, ne de üsler var. Buradaslikon vadisi yok. Araba fabrikaları yok. Buranın gelişeceği alanlar, bankacılık sektörü, turizm ve üniversite… Öyle insanları kandırarak ‘Kıbrıs uçacak’ demek de abartılı olur ve amacına hizmet etmez..”

GÜNEY KIBRIS BATTI
Güney Kıbrıs ekonomisinin batmasını ‘kazandığından fazla tüketmesi’ olarak nitelendiren UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, şöyle dedi:

“Ama bugün Güney Kıbrıs dünyanın tanıdığı bir devlet. AB’ye üye bir devlet. Güney Kıbrıs her şeye rağmen nasıl batmıştır? Demek ki, günün sonunda Güney Kıbrıs kazandığından fazla tüketti.Çözüm olsun olmasın ancak halklar kazandıkları kadar tüketebilirler. Kıbrıs’ta bir anlaşma durumunda milli gelir nasıl artacak? Güney Kıbrıs Rum kesimine yılda 3 milyon turist gidiyor.

Dünyada turizm sektöründe çok büyük bir rekabet var. Türkiye, bazı ülkelere rağmen ucuz ancak yine de rekabet yapmada zorlanıyor. Çünkü Türkiye’de kapasite fazlası var. Dünyada para bolluğu var. Dünyada faizler sıfıra indi. Ülkeler ekonomilerini rahatlatmak için faizleri sıfırın altına çekiyorlar. Kıbrıs’ta Petrol ve gaz eğer var ise, mutlaka bir yolunun bulunup satılması lazım. İllaki anlaşma olması gerekmiyor satılması için. Türkiye ile anlaşma yapılabilir. Avrupa’ya da borularla gider.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.