1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT OLAN SANAT...
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT OLAN SANAT...

İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT OLAN SANAT...

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, insanlık tarihi ile yaşıt olan tiyatro sanatının;

A+A-

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, insanlık tarihi ile yaşıt olan tiyatro sanatının, her dönem insanlığın daha iyiye, daha güzele, daha doğruya gidebilmesi için en etkili sanat olduğunu söyledi.

Fellahoğlu, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, antik çağdan günümüze insanoğlunun ve hayatın bir aynası olarak işlev yapan tiyatronun doğruyla yanlışı, iyiyle kötüyü, güzelle çirkini ayırt ederek seyirciye sunduğunu belirtti.

Bir “Halk Okulu” olarak kabul edilen tiyatroya her zaman devletlerin destek olduğunu ve tiyatronun gelişmesiyle yaygınlaşmasına katkı koyduğunu kaydeden Fellahoğlu, Atatürk’ün de belirttiği gibi tiyatronun bir memleketin kültür seviyesinin aynası olduğunu söyledi.

Fellahoğlu, ülkemiz tiyatrosunun bir çok sorunu olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, “Bunların çözümlenmesi ve sanatçılarımızın aynı zamanda izleyicilerin tiyatro sanatı hizmetinden daha iyi koşullarda yararlanabilmesinin olanaklarını yerine getirmek bir insanlık ve çağdaşlık görevi olduğu inancındayım” dedi.

Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde çalışan, çağdaş bir kültür vizyonu ve toplumun yüz akı olarak kabul edilen Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun maddi ve manevi açıdan daha iyi koşullarda hizmet vermesinin en büyük dileği olduğunu söyledi.

Fellahoğlu, “Belediyemizin mali kriz döneminde olsada tiyatromuzu yaşatmak ve daha ileriye götürmekte boynumuzun borcudur” dedi.

Kadri Fellahoğlu, şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz sıkıntıları elbirliği ile aşacağımıza olan inancımızı yinelerken Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrosu’nun, özel ve amatör tiyatroların daha iyi koşullarda sanat yapabilmelerinin olanaklarına sahip olmalarının, toplumumuzun çağdaşlık açısından ilerleme anlamına geldiğini vurgular, Dünya Tiyatro Günü’nün bu anlamda itici bir güç olmasını dilerim”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.