1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "İNTERNET GAZETECİLİĞİ DEKLERASYONU"
"İNTERNET GAZETECİLİĞİ DEKLERASYONU"

"İNTERNET GAZETECİLİĞİ DEKLERASYONU"

Medya Etik Kurulu, internet gazeteciliğine çeki düzen vermek, ortak zemin ve anlayış oluşturmak amacıyla oluşturduğu taslak şeklindeki İnternet Haber Siteleri Deklerasyonu’nu tartışmaya açtı.

A+A-

Medya Etik Kurulu,  internet gazeteciliğine çeki düzen vermek, ortak zemin ve anlayış oluşturmak amacıyla oluşturduğu taslak şeklindeki İnternet Haber Siteleri Deklerasyonu’nu tartışmaya açtı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde,  bazı internet haber siteleri sahipleri ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 11 maddelik deklerasyon tartışmaya ve görüşlere açıldı; öneriler ele alındı.

Medya Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, toplantının başında yaptığı konuşmada, hala tam tespit edilemeyen internet haber siteleri bulunduğunu belirterek, Kurul olarak,  internet gazeteciliği konusunda ortak zemin ve anlayış oluşturmaya öncelik etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

İrvan, deklerasyonu tartışmaya açarak, ilgililerin de görüşlerini almak istediklerini belirterek,  deklerasyonu imzaya açmayı istediklerini  belirtti.

İrvan, deklerasyon ile bu alanda uyulması gereken asgari kuralların belirleneceğini söyledi.

İlk aşamada 11 maddeden oluşan taslak deklerasyon;  gazetecilik meslek ilkelerinin internet haber siteleri için de geçerli olduğuna dikkat çekerken, haber sitelerine  künye ve iletişim bilgilerini yayımlama yükümlülüğü getiriyor.

Başka medya kuruluşlarından alınan haberlerde kaynak belirtilmesine değinilen deklerasyonda,  başka gazetelerde yayımlanan köşe yazılarının yayınlanmasını izne bağlıyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.