1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNTERPOL YETKİLİSİ ADAYA GELİYOR!
İNTERPOL YETKİLİSİ ADAYA GELİYOR!

İNTERPOL YETKİLİSİ ADAYA GELİYOR!

İnterpol yetkilisi adaya geliyor!

A+A-

Abbas ELMAS

Ülkede yabancı uyruklu kişilerin banka hesaplarına yüksek meblağlı havaleler yaparak kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan zanlı Esad Gülnaz ve Lanre David Uladınje’den, Hasan Hüseyin Dokumacı ve Abdulhamit Abdulkerim dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Mahkemede açıklama yapan polis, önümüzdeki Çarşamba günü İnterpol yetkilisi bir kişinin incelemeler için KKTC’ye geleceğini söyledi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube’de görevli polis memuru Yahya Suiçmez, mahke huzuruna çıkarılan zanlıların “Suç gelirini aklama, çek sahteleme ve tedavüle sürme, para kambiyo yasasına aykırı hareket” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

13 Eylül 2013 tarihinde Hukuk Dairesi tarafından verilen bir direktifte zanlı Hasan Hüseyin Dokumacı’nın banka hesaplarına kaynağı belli olmayan yüksek meblağlı havaleler yapıldığı bilgisi alındığını ve kara para aklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını söyledi.

Zanlı Hasan Hüseyin Dokumacı’ın KKTC’ye giriş yaptığında beraberinde 50 bin STG ve sahte çekler getirerek burada tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini ifade eden polis, zanlı Esad Gülnaz’ın banka hesabına ise ismini mahkemede söyleyemeyeceği birçok kişi tarafından yüksek meblağlı havaleler yapıldığını tespit ettiklerini ve olayla bağlantılı birçok banka dekontu ele geçirildiğini kaydetti.

Yahya Suiçmez, zanlı Lanre David Uladınje’nin evinde yapılan aramada birçok banka hesap defteri, çok sayıda GSM operatörlerine ait sim kartları ve banka dekontları bulunarak emare olarak alındığını ifade ederek, zanlının KKTC’ye 50 bin STG parayla giriş yaptığını ve bununla ilgili de Para Kambiyo Yasası uyarınca soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yahya Suiçmez, zanlı Abdulhamit Abdulkerim’in ikametgahında yapılan aramada bir adet sahte pasaport tespit edilirken bu pasaportla bazı banka hesaplarından para çektiği ve bunlarla ilgili de banka dekontlarının ele geçirildiğini kaydetti.

Olayla ilgili mahkemede isimlerini zikredemeyeceği birçok kişi ve kurumun bağlantısının tespit edildiğini aktaran polis çavuşu Suiçmez, Türkiye Cumhuriyeti, İnterpol ve 22 adet banka ile yazışmalar yapıldığına dikkat çekerek, bankalardan cevap beklendiğini açıkladı.

Suiçmez, İnterpol ile hem yazışma olarak hem de sözlü olarak iletişime geçtiklerine değinerek, önümüzdeki Çarşamba günü İnterpol’den yetkili bir kişinin incelemeler için KKTC’ye geleceğini kaydetti.

Soruşturmanın halen tamamlanmadığını, zanlıların serbest kalması halinde olumsuz etki yaratabileceklerine değinen Suiçmez, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savunma avukatları ise 7 günlük tutukluluk süresine itiraz ederek, istenilen sürenin tamamen kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti. Olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını aktaran avukatlar, zanlıların haklarına getirilen davalardan teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının söylediklerini değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.