1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. INTERPOL'DEN DESTEK GELDİ!
INTERPOL'DEN DESTEK GELDİ!

INTERPOL'DEN DESTEK GELDİ!

Tüm dünyanın gözü KKTC'ye çevrildi.. Detaylar;

A+A-

KKTC’deki bankalara ülke dışından havale edilen yüksek miktarlardaki dövizlerden komisyon alınarak kara para aklandığı şüphesi üzerine uzun süredir devam eden soruşturmaya Interpol’den (Uluslararası Adli Polis Teşkilatı) destek geldi.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’ne gelen Interpol’den bir yetkili, dün öğleden sonra meseleyle ilgili polise ifade verdi.

Polisin araştırmaları sonrasında tutuklanan Hasan Hüseyin Dokumacı, Esat Günnaz ile Nijerya uyruklu Lanre David Oladonje ve Abdulhamed Abdulkerem ise dün öğle saatlerinde yeniden mahkemeye çıkarıldı. Ancak, Interpol’den gelen yetkilinin öğleden sonra vereceği ifade nedeniyle mahkeme bugüne ertelendi.
 
“Soruşturmanın seyri değişebilir”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda dün görüşülen davada, meselenin tahkikatını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez, verdiği şahadette, zanlıların “Para Kambiyo Yasası’na aykırı hareket”, “Suç gelirini aklama” ve “Gizli ittifak” suçlarından methaldar olduğunu belirtti. Meseleyle ilgili olarak Interpol’den gelen yetkilinin vereceği ifade sonrasında soruşturmanın seyrinin değişebileceğine vurgu yapan Suiçmez, bu aşamada zanlıların bir gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Sunulan şahadeti değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, talep edilen bir günlük tutukluluk süresine onay verdi

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.