1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İRAN BÜYÜKELÇİSİ GAÜ’YÜ ZİYARET ETTİ
İRAN BÜYÜKELÇİSİ GAÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

İRAN BÜYÜKELÇİSİ GAÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

İRAN BÜYÜKELÇİSİ GAÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

A+A-

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Dr. Reza Zabib Girne Amerikan Üniversitesi’ni (GAÜ) ziyaret ederek, İranlı öğrenci ve GAÜ’de öğretim üyeliği görevinde çalışan akademisyenlerle görüştü; üniversite yetkilileri ile de kültürel, bilimsel işbirliği konusunda fikir alışverişlerinde bulundu.

GAÜ’den yapılan açıklamada, resmi toplantı halinde gerçekleşen ziyarette İranlı öğrencileri temsilen konuşma yapan Dr. Pantea Farmanesh, GAÜ öğrencilerinin, özellikle master ve doktora aşamasında olanların tez başlamadan önce uluslararası indeksli makalelerinin yazılıp ISI jurnalinde yayınlanmasının gerek kişisel bilgi, gerekse bilimsel çapta güncel bilgilere sahip olma yönünden büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.

GAÜ’de İranlı öğretim üyeleri adına konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Ghadir Golkarian, adada 2000’e yakın İranlı öğrencinin bulunmasını bir avantaj olarak görüp master ve doktora öğrencilerin diplomalarının akreditasyonunu bir elzem bilerek, İran tarafından ciddi olarak dikkate alınması gerektiğini söyledi.

GAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Sadık Ülker ise konuşmasında, İran büyükelçisinin üniversitede bulunmasının önemine değinerek bundan sonra da görüşmelerin sürdürüleceğini ifade etti.

GAÜ tarafından büyükelçiye şükran plaketi sunulurken; ziyaretin sonunda yetkililerle öğle yemeği sırasında denklik ve işbirlikleri süreci bir kez daha masaya yatırılarak işlemlerin başlatılması kararı verildi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi yaptığı açıklamada, eczacılık ve diş hekimliği konusunda onayların alındığını belirterek, gelecekte İran üniversitelerinde bu alanda ortak projeler yürütülmesi ve işbirliği yapılması konusunda üniversitenin pek çok planının önemle dikkate alındığını söyledi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.