1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ CİDDİYE BİNDİ!
İŞ CİDDİYE BİNDİ!

İŞ CİDDİYE BİNDİ!

KKTC'de telefon sapıklığı skandalı

A+A-

İçişleri Bakanlığı’nın ülkede faaliyet gösteren gece kulüplerinde çalışmak durumunda kalan konsomatrislerin istismarını önlemek amacıyla kurduğu “157 Acil Yardım Hattı”nın, dün sabaha karşı birçok kişi tarafından meşgul edildiği ortaya çıktı.

Bir kadın memurun cep telefonuna yönlendirilen 157 Acil Yardım Hattı’nı arayan ve memuru telefonda taciz eden kişilerin bulunması için polise şikayette bulunuldu.

Cep telefonları ile konuşma bantlarının da polise iletildiği kaydedildi.

Memuru taciz ettiler

Konuyla ilgili  konuşan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile Gece Kulüpleri ve Benzeri Eğlence Yerleri Komisyon Başkanı Hasan Alicik, 157 Acil Yardım Hattı’nın devreye girdiğine ilişkin haberden sonra, 157 hattının müteakip defalar aranıp, görevli memurun telefonda taciz edildiğini açıkladı.

Alicik, “Hattı gereksiz yere meşgul ettiler. Hattı arayanların konuşmaları kayıt altında. Numaraları ve ses kayıtları polise iletildi. Dolayısıyla görevli memur da tacizlerden sonra telefonunu açmadı. Konuşmalar kayıt altında. Olayı, polise bildirdik” şeklinde konuştu.

Hasan Alicik önceki gün, kadınların, özellikle eğlence sektöründe sömürü ve istismara açık hale gelmesini önlemek amacıyla 6 maddelik karar aldıklarını açıklamıştı.

Alicik, “Zorlama, baskı, sömürü ve istismara uğradıkları durumlarda acilen yardım isteyebilecekleri 24 saat hizmet veren “157 Acil Yardım Telefon Hattı” oluşturulmuştur” demişti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.