1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞADAMI DUALARLA UĞURLANDI
İŞADAMI DUALARLA UĞURLANDI

İŞADAMI DUALARLA UĞURLANDI

Tedaviler sonuç vermedi...

A+A-

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşam süren tanınmış Kıbrıslı Türk işadamı Fadıl Arnavut (57) son yolculuğuna uğurlandı. Arnavut’un naaşı Londra’dan Kuzey Kıbrıs’a götürülerek, doğum yeri olan Balalan köyünde toprağa verildi. İngiltere’nin ilk ve tek minareli Türk camisi olma özelliği taşıyan Süleymaniye Camii’nde, öğle namazına müteakip camii hocası Burhan Akgün nezdinde kılınan cenaze namazına 500’ü aşkın kİşi katıldı.

Cenaze namazına merhumun eşi Yıldız, çocukları Çiğdem, Erkan, Çilem, yakınlarıyla birlikte yüzlerce seveni hazır bulundu. Arnavut’un naaşı aynı gün, gece yarısı İstanbul üzerinden KKTC’ye ulaştırıldı. İngiltere’deki Türk işadamları arasında yardımseverliği ile de tanınan Arnavut’un, tahminen 200 civarında siyah taksisi olduğu biliniyor. Arnavut’un yanı sıra 95 yaşında ölen Mustafa Hasan adlı bir kişinin de cenaze namazı kılındı.

TEDAVİLER SONUÇ VERMEDİ

Kısa süre önce soğuk algınlığından şikayet eden Arnavut, rahatsızlığının geçici olduğunu düşünerek hastaneye gitmedi. Ancak daha sonra durumu ciddileşince ambülansla North Middlesex Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı gün solunum cihazına bağlanan Arnavut’a hastanenin uyguladığı tedaviler sonuç vermeyince yapılan tetkikler sonucu ‘kanser’ olduğu ortaya çıktı.İki haftayı aşkın süre hastanede kalan ve bu süre içerisinde kimse ile görüştürülmeyen Arnavut, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak, geçtiğimiz perşembe akşamı saat 18.30’da vefat etti.

Aslen Gazimağusa’nın Balalan köyünden olan Arnavut, Londra’nın Leyton bölgesinde hizmet veren Cyprus Meze Bar Restaurant’ın yanı sıra çok sayıda gayrimenkul sahibiydi. Arnavut, İngiltere Türk toplumu içerisinde yakından tanınan bir sima olarak biliniyordu.

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.