1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞADAMLARININ AVRUPA KEYFİ
İŞADAMLARININ AVRUPA KEYFİ

İŞADAMLARININ AVRUPA KEYFİ

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (KTİAK) heyeti, Hollanda, Belçika ve Fransa’yı kapsayan 6 günlük çok yoğun temaslarda bulundu.

A+A-

Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi (KTİAK) heyeti, Hollanda, Belçika ve Fransa’yı kapsayan 6 günlük çok yoğun temaslarda bulundu. Program oldukça doluydu ve her gün için en az dört temas veya gözlem etkinliği vardı.  İşadamları işte bu sıkışık program içinde az da olsa bulduğu zamanlarda turistik gezi de yaptı ve alışveriş yapma imkanı buldu. 

Yılda yaklaşık 900 bin turistin ziyaret ettiği Hollanda’daki yel değirmenleri köyü “Zaanse Schans”a giden işadamları, buraya hayran kaldı ve bolca fotoğraf çektirdi. İşadamları, Amsterdam’a yaklaşık yarım saat mesafede huzur dolu herkesin yaşamak isteyeceği temiz ve sessiz bir balıkçı kasabası olan Volendam balıkçı köyünü de ziyaret etti.  Heyet, Volendam balıkçı köyünü de çok beğendi. 

Dünyanın En ilginç 50 mimarisinden birisi olan Hollanda, Rotterdam’daki “Küp Evler” de heyetin ilgisini çekti. İşadamları, bir kısmı okul, bir kısmı da ofis olarak kullanılan bu evlerin görüntü olarak ilginç ancak içinde yaşanamayacak yerler olduğuna karar verdi. Nitekim küp evlerde ders alan öğrenciler, akustiğin ve içinde yaşamanın, ders almanın çok rahatsız edici olduğunu ifade ediyor. Buna rağmen küp evleri görmek için çok sayıda turist Hollanda’ya gidiyor.

İşadamları, Belçika’da bir liman şehri olan ve Anvers’i de gezdi. Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ikinci büyük limanına sahip ve yine Avrupa’nın en eski kentlerinden olan Anvers’te heyet, bolca fotoğraf çekti.  Anvers’te kentin içinden geçen Schelde nehri, 350 km. boyunca içeri girerek; büyük gemilerin bile seyir yapmasına olanak sağlıyor. Gemi geçiş seferlerine engel olmasın diye nehir üzerinde hiçbir köprü yapılmadı.

1958 yılında Expo 58 fuarı için yapılmış Belçika’nın Brüksel şehrinde bulunan Atomium isimli anıt binası da Kıbrıslı işadamlarının ilgisini çekti. Andre Waterkeyn tarafından tasarlanan anıt, 102 metre (335-feet) yüksekliğinde, dokuz çelik kürenin birleştirilmesi ile oluşuyor. Anıt, demirin kristal kafes yapısının 165 milyon kez büyütülmesinden esinlenilerek yapıldı. 6 ay boyunca durması tasarlanan Atomium, günümüzde modern Brüksel mimarisinin sembolü haline geldi.

Belçika’nın tarihi meydanı Grand Palace’da yürüyen işadamları burada fotoğraf çekip, alışveriş yaptı. Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nu da ziyaret eden Kıbrıslı Türk işadamları, parlamenterlerin sandalyelerine oturup, fotoğraf çektirdi. 

İşadamları son durak olarak Fransa’ya geçti. Fransa’nın başkenti Paris’ in ünlü caddesi Şanzelize’de alışveriş yapıp, burada yemek yiyen heyet, ülkenin simgesi olan ünlü Eyfel Kulesi’ni ziyaret etti. Özellikle Eyfel Kulesi’nin bulunduğu cadde çok kalabalıktı. İşadamları Fransa’da son durak olarak Notre Dame’ın Kamburu müzesiydi. 

Tadımlık da olsa işadamları azacık Avrupa keyfi yaşamış oldu. 

kıbrıs gazetesi

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.