1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İŞGAL İÇİN KUTLAMA MI?”
“İŞGAL İÇİN KUTLAMA MI?”

“İŞGAL İÇİN KUTLAMA MI?”

tepkilere neden oldu!

A+A-

Rum Hükümeti’nin, Barış Harekatı’nın 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla, ekonomik kriz döneminde maliyeti 300 bin Euro’ya ulaşan bir dizi konser düzenleyeceğine dair bilgilerin tepkilere neden olduğu haber verildi.

Alithia gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Kıbrıslı Rum ünlü besteci Yorgos Theofanus’un Londra ve New York’ta başlayacak ve en sonuncusu Lefkoşa Rum kesimi olmak üzere Güney Kıbrıs’ın dört büyük kentinde sonlanacak bir dizi konserin düzenlenmesi önerisinde bulunduğunu yazdı.

Öneriye göre bu konserlere ünlü şarkıcılar ve Senfoni Orkestrası’nın katılacağını kaydeden gazete, Rum Kültür Dairesi Müdürü Paraskevas’ın söylediğine göre Rum Başkanlığında önerinin ele alındığı bir toplantının yapıldığını belirtti.

Rum Başkanlık Müsteşarının liderliğindeki toplantıda, belediye başkanlarının hazır bulunduğu aktaran gazete, önümüzdeki hafta konuyla ilgili tekrar bir toplantı yapılmasının kararlaştırıldığını yazdı.

“Türk işgali 40’ıncı yıl ‘kutlama’ prosedürü” ve ekonomik kriz döneminde etkinlik için istenen yüksek meblağın kamu oyunda soru işaretleri ve olumsuz yorumlara neden olduğunu belirten gazete, Rum Başkanlığınsa, konuyla ilgili herhangi bir karar alınmadığını, ayrıca herhangi bir ödenek onaylanmaksızın Barış Harekatının 40’ıncı yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek tepti-etkinliklerle ilgili genel bir planlamanın da incelendiğini söylediğini aktardı.

Simerini gazetesine göre EDEK Milletvekili Rulla Mavronikola halkın ekonomik olarak kötü bir vaziyette bulunduğuna işaret ederek Barış Harekatı’nın 40’ıncı yılı etkinlikleri için büyük paralar harcanmaması çağrısında bulundu.

Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ise “halk arasında birlik” mesajı verilmesi için Güney Kıbrıs çapında ortak bir “anti-işgal” etkinliği düzenlenmesi önerisinde bulunarak, konuyla ilgili Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Mecliste temsil edilen partilerin liderlerine mektup gönderdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.