1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
İSKELE’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

İSKELE’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü nedeniyle İskele Ecevit Meydanı’nda tören düzenlendi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü nedeniyle İskele Ecevit Meydanı’nda tören düzenlendi.

İskele Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 09.05’te çalan sirenlerin eşliğinde tören birlikleri saygı duruşunda bulundu.

Ardından İstiklal marşı okunarak bayraklar göndere çekilip yarıya indirildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı 28’inci Mekanize Piyade Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Üsteğmen Berhan Kibaroğlu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yeri doldurulamaz bir lider; askerlik ve yönetim dışındaki konularla da ilgilenen, çok yönlü kişiliği ile dünya çapında tanınan başarılı bir kişilik olduğunu söyledi.

Kibaroğlu şöyle devam etti:

“Kitaplara olan tutkusu, ata binmesi, yüzme, güreş, tavla gibi alanlara ilgi duyması ile tanınan Atatürk, Fransızca ve Almanca bilgisine sahipti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kişiliği, hal ve tavırları, ileri görüşlülüğü, giyiminden konuşmasına örnek oluşu, liderlik vasfı, engin bilgisi ile bu devleti kuran ve bugünlere gelmemizi sağlayan ulu önderimizdir”

Bölge okul öğrencilerinden Selçuk Uluç Aydemir, Nevzat Gün ve Melahat Telli’nin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasının ardından İskele Ticaret Lisesi öğretmenlerinden Abdüllatif Tepe bir konuşma yaptı.

Tepe, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yalnızca Kurtuluş Savaşı'nı başarı ile yöneten bir komutan değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimler ile de dahi bir devlet adamıdır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.