1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ISRARLA KONUYU ÇARPITMANI YAKIŞTIRAMADIM”
“ISRARLA KONUYU ÇARPITMANI YAKIŞTIRAMADIM”

“ISRARLA KONUYU ÇARPITMANI YAKIŞTIRAMADIM”

Özuslu'nun "haber servisi" yanılgısı Ali Bizden'i kızdırdı!

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BRTK ekranlarında canlı yayınlanan DAÜ 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada dile getirdiği çözümden sonra bir yıl içinde Euro’ya geçilebileceği yönündeki ifadelerinin, gazeteci Sami Özuslu tarafından, Akıncı’nın bilgiyi TC basınına servis ettiği şeklinde lanse edilmesi İletişimci Ali Bizden’i kızdırdı. Bizden, Özuslu’ya “Israrla konuyu çarpıtmanı yakıştıramadım” dedi.

Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın DAÜ 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada dile getirdiği çözümden sonra bir yıl içinde Euro’ya geçilebileceği ve söz konusu geçiş dönemi için AB’den konunun uzmanlarının adaya gelip  çalışma yapacağı açıklaması Devlet Televizyonu BRTK’dan da canlı olarak yayınlanmıştı. BRTK dışında Devlet’in haber ajansı TAK tarafından da takip edilen törende Cumhurbaşkanı’nın Euro açıklaması Kıbrıs Türk basınının gözünden kaçmış ancak Türkiye basınının dikkatini çekmişti.

Konunun gazeteci Sami Özuslu tarafından hem köşe yazısı hem de sabah programında, Akıncı’nın bilgiyi TC basınına servis ettiği şeklinde lanse edilmesini “çarpıtma” olarak değerlendiren İletişimci Ali Bizden sosyal medyada tepki gösterdi.

Sosyal medyada “Sevgili Sami Özuslu, KKTC TVlerinde canlı yayında CB'nin söylediği bilgiyi "TC BASININA SERVİS ETTİ" diye ısrarla çarpıtmanı yakıştıramadım” ifadelerini kullanan Bizden’e yine sosyal medya üzerinden cevap geldi.

Bizden’in bu eleştirisine karşılık veren Özuslu, “Neyi çarpıttım Ali? Cumhurbaşkanlığı'nın medya stratejisini eleştirme hakkımı kullanıyorum. Yoksa hakkımız yok mu eleştirmeye?” diye sordu.

Bizden ise, “Eleştiriyi değil çarpıtmanı yakıştıramadım, bu arada ilki çok yakışıyor ikincisi hiç!” yanıtını verdi.

sosyal-medya-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.