1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE ATANAN O 20 İSİM.... MÜDÜR ATAMALARINDA ‘HUKUKSUZLUK’!
İŞTE ATANAN O 20 İSİM.... MÜDÜR ATAMALARINDA ‘HUKUKSUZLUK’!

İŞTE ATANAN O 20 İSİM.... MÜDÜR ATAMALARINDA ‘HUKUKSUZLUK’!

20 okula müdür atananan isimler;

A+A-

Müdürlüklerin resmi iptalinin birkaç gün içerisinde yürürlüğe girmesi, yeni atamaların 'seçim yasaklarına' kadar yapılması gerekiyor;

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından 3 Eylül 2011 tarihinde yapılan, ‘İlkokul Müdür ve Müdür Muavinliği Sınavı’na, ‘şaibe karıştığı’ gerekçesiyle, sınav ve atama kararları Yüksek İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından, Eğitim Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu, konuyu ‘değerlendirmeye’ aldı. Müdürlüklerin resmi iptalinin birkaç gün içerisinde yürürlüğe girmesi, yeni atamaların 'seçim yasaklarına' kadar yapılması gerekiyor.

DEĞERLENDİRECEKLER…

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu’na daha önce bildirilen münhaller olduğunu, 20 okulu daha katabileceklerini belirtirken, kararın savcılık, Kamu Hizmeti Komisyonu ve bakanlık arasında yapılacak değerlendirme sonucunda verileceğin belirtti.

'GEREKÇELİ KARAR' BEKLENİYOR…

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral da, mahkemenin ‘gerekçeli kararı’nın incelenmesin ardından, yapılması gerekenin yapılacağını ifade etti.

KTÖS: SEÇİM YASAKLARI GELİYOR…

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise birkaç kişinin hatası nedeniyle eğitimde bir kaos yaşandığına işaret ederken, seçim yasakları girmeden münhal ilan edilerek bu kadroların doldurulması ve kaosun büyümeden durdurulması gerektiği görüşünü belirtti.

Müdür atamalarında ‘Hukuksuzluk’!

2011’de sınavı kazanıp atanan ‘20 tane müdürün’ sınav sonuçları geçersiz sayılarak, ‘atamaları’  iptal oldu.

Yüksek İdare Mahkemesi, ‘öğretmen sınav tüzüğüne göre sınav kağıtlarının en erken 8 saat öncesinden basılması gerektiğini ancak kağıtların 20 saat öncesinden basıldığını tespit ederek, yapılanı ‘usulsüzlük’ olarak değerlendirdi. Ayrıca dönemin KHK Sınav İşleri Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı ile komisyonda görevli bir personelin birinci derecede yakınlarının sınava girerek, başarı sağlamalarını ‘yansızlık ilkesinin ihlal edildiği’ kanaatine varan Mahkeme, Müdür atamalarında ‘hukuksuzluk’ tespit etti.

‘Usulsüz’ atanan isimler

“Müdür” olarak sınavı kazananlar arasında UBP Geçitkale Örgüt Başkanı’nın oğlu Tolga Küçüker, Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Emirkanı’nın eşi Feray Konti, UBP hükümetleri döneminde yıllarca İlköğretim Dairesi Müdürlüğü yapan Ali Sami Ünsaldı’nın kızı Selda Ünsaldı, babası Geçitkale UBP örgüt yöneticilerinden olan Aşkın Doygunel gibi isimlerin yer alması, “Sorular sızdı” iddiasının da ortaya atılmasına neden olmuştu.

20 okula müdür atanmıştı

3 Eylül 2011 tarihinde yapılan, ‘İlkokul Müdür ve Müdür Muavinliği Sınavı’nın ardından, Atatürk İlkokulu’nda Selda Ünsaldı Ersoy, Alayköy İlkokulu’na Coygun Yağız, Cihangir- Düzova İlkokulu’na Feray Konti, Değirmenlik İlkokulu’na Hüseyin Alsancak, Gaziköy Anaokulu’na Yakup Topyakalı, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’na Canan Gürkan, Haspolat İlkokulu’na Uğur Çınar, Beyarmudu İlkokulu’na Erdinç Akgür, Eşref Bitlis İlkokulu’na Mustafa Varanoğulları, İnönü İlkokulu’na Gülnur Oktaçlı, Mormenekşe İlkokulu’na Tolga Küçüker, Serdarlı İlkokulu’na Levent Tezel, Gönendere Şht. Salih Terzi İlkokulu’na Elçin Altan Nuri, Tatlısu İlkokulu’na Aşkın Doygunel, Lapta İlkokulu’na Tamer Kombaycı, Kozanköy Mehmet Boransel  İlkokulu’na Şenel Beliğer, Tepebaşı İlkokulu’na Savaş Seyhun, Serhatköy İlkokulu’na Kerime Çelebi, Yedidalga İlkokulu’na Berkan Kamburca ve Ayşe Sağer atanmıştı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.