1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE DP-UG/ UBP ORTAK ADAYLARI
İŞTE DP-UG/ UBP ORTAK ADAYLARI

İŞTE DP-UG/ UBP ORTAK ADAYLARI

İşte DP-UG/ UBP Ortak Adayları

A+A-

İşte DP-UG/UBP ittifakının adayları

UBP-DP arasında dün olumlu sonuçlanan güç birliği görüşmelerinin ardından ortak adaylar ve partilerin adayları netlik kazanıyor

15 BELEDİYEDE UBP: Yapılan iş birliği neticesinde belediyelere göre dağılıma bakıldığında 15 belediyede Ulusal Birlik Partisi, 5 belediyede Demokrat Parti Ulusal Güçler aday gösterecek ve diğer parti tarafından desteklenecek. 6 belediyede ise her iki parti de kendi adaylarını yarışa sokacak

4 İLÇENİN İKİSİNDE DP ADAYI DESTEKLENECEK: Denktaş’ın Gazimağusa’da adaylarının İsmail Arter olduğu ve UBP tarafından destekleneceğini söylemesinin ardından diğer ilçelerde de iş birliği adayları netleşiyor. Buna göre Lefkoşa’da UBP adayı Hasan Sertoğlu, Girne’de DP-UG adayı Salih Beyoğlu ve Güzelyurt’ta UBP adayı Mahmut Özçınar isimleri konuşuluyor

İSKELE’DE İŞLER KARIŞIK: Denktaş’ın önceki gece yaptığı açıklamada büyük belediyeler arasında İskele’yi saymaması her iki partinin de İskele’de aday çıkaracağı yorumlarına neden oldu. UBP’nin Halil Orun ismini yeniden aday çıkaracağı konuşulurken, DP-UG’nin ise Hüseyin Avkıran Alanlı veya Mehmet Erülkü isminden birisi ile seçimlere girmesi bekleniyor


Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti Ulusal Güçler arasında uzun bir süredir süren güç birliği görüşmelerinin önceki akşam tam mutabakatla sonuçlanmasının ardından ortak adaylar ve partilerin kendi adayları bir bir belirginleşmeye başladı.

Yapılan araştırma sonucunda UBP’nin 16 aday çıkaracağı ve bu adayların o bölgelerde DP tarafından destekleneceği öğrenildi. DP’nin 5 adayı ise Ulusal Birlik Partisi tarafından desteklenecek. 5 belediyede ise her iki parti de aday çıkarıp yarışacak. Çatalköy’de ise UBP Çatalköy Örgütü’nün baskılarına rağmen hem UBP hem DP aday çıkarmayarak, bağımsız belediye başkan adayı ve mevcut başkan Mehmet Hulusioğlu’nu destekleyecek.

4 ilçenin ikisinde DP adayı desteklenecek
Güç birliği kapsamında önceki akşam DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Gazimağusa’da adaylarının İsmail Arter olduğu ve UBP tarafından destekleneceğini söylemesinin ardından diğer ilçelerde de iş birliği adayları netleşti. Buna göre Lefkoşa’da UBP adayı Hasan Sertoğlu, Girne’de DP-UG adayı Salih Beyoğlu ve Güzelyurt’ta UBP adayı Mahmut Özçınar desteklenecek.

15 belediyede UBP
Yapılan iş birliği neticesinde belediyelere göre dağılıma bakıldığında 15 belediyede Ulusal Birlik Partisi, 5 belediyede Demokrat Parti Ulusal Güçler aday gösterecek ve diğer parti tarafından desteklenecek. 6 belediyede ise her iki parti de kendi adaylarını yarışa sokacak.

Lefke karışık
Yerel seçimlerde Lefke’de bir ortaklık konusunda iki parti anlaşamadı. Her iki partinin de Lefke Belediye başkanlığı için ayrı aday göstermesi üzerinde anlaşan partiler kendi içlerinde aday belirleme sürecine girdi. Mehmet Zafer’in Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından istenmemesi nedeniyle başka isimler üzerinde yoğunlaşan UBP’de Timuçin Pirgalıoğlu’nun ismi konuşuluyor. DP-UG’de ise Emin Bahçivan ve Halil Çorba isimleri sıklıkla dile getiriliyor. Her iki partinin de kesin adaylarının en geç cuma gününe kadar belirlemesi bekleniyor.

İskele’de işler karışık
Serdar Denktaş’ın önceki gece yaptığı açıklamada büyük belediyeler arasında İskele’yi saymaması her iki partinin de İskele’de aday çıkaracağı yorumlarına neden oldu. UBP’nin Halil Orun ismini yeniden aday çıkaracağı konuşulurken, DP-UG’nin ise Hüseyin Avkıran Alanlı veya Mehmet Erülkü isminden birisi ile seçimlere girmesi bekleniyor.

UBP’li ortak adaylar
Ulusal Birlik Partisi’nin yerel seçimlerde aday göstereceği ve DP-UG tarafından da desteklenecek adaylar şöyle: Lefkoşa’da Hasan Sertoğlu, Güzelyurt’ta Mahmut Özçınar, Gönyeli’de Olgun Amcaoğlu, Lapta’da Fuat Namsoy, Dikmen’de Atila Atakanlı veya Mehmet Özsefer, Yeniboğaziçi’nde Mustafa Zurnacı, Alsancak’ta Yücel Atakara, Beyarmudu’nda İlker Edip, Alayköy’de Ali Güler veya Ferhan Karaderi, Paşaköy’de Hasan Topaloğlu, Büyükkonuk’da  Sezai Sezen, Akdoğan’da Adem Ademgil, Geçitkale’de Olsan Oran, Serdarlı’da Mehmet Kerimoğlu ve Vadili’de Mehmet Adahan.

DP’li ortak adaylar
Demokrat Parti Ulusal Güçler’in yerel seçimlerde aday göstereceği ve Ulusal Birlik Partisi tarafından da desteklenecek adaylar ise şöyle: Gazimağusa’da İsmail Arter, Girne’de Salih Beyoğlu, Yeni Erenköy’de Özay Öykün, Esentepe’de Sinan Güneş ve Tatlısu’da Hayri Orçan.

6 belediyede karşılıklı yarışacaklar
İki partinin iş birliği yaptığı yerler haricinde kalan belediyelerde ise her iki parti de aday çıkararak yarışacak. Buna göre geriye kalan 6 belediye için isimler şöyle: Lefke’de Mehmet Zafer veya Timuçin Pirgalıoğlu (UBP), Emin Bahçivan veya Halil Çorba(DP), İskele’de Halil Orun (UBP), Hüseyin Avkıran Alanalı veya Mehmet Erülkü (DP), Mehmetçik’te Beyazıt Adalıer (DP), Hüseyin Cumaoğlu (UBP), İnönü’de Turgut Çevirgen (UBP), Beyhan Gürgöze (DP), Dipkarpaz’da Mehmet Demirci (UBP), Arif Özbayrak (DP), Değirmenlik’te Hüseyin Alsancak (UBP), Durali Güçlüsoy (DP).

Özgürgün: Kamuoyu yoklamalarını bekliyoruz
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Demokrat Parti (DP-UG) ile sürdürdükleri yerel seçimlerde iş birliği çalışmalarının iyi bir noktaya ulaştığını söyledi. Varılan bütünlüklü mutabakatı iki partinin cuma günü düzenleyeceği ortak basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşacağını kaydeden Özgürgün, “Birkaç beldede kamuoyu yoklamalarını bekliyoruz. Onlar çıktıktan sonra bütünlüklü mutabakat kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.
Özgürgün, iş birliği çalışmalarını sürdürdükleri DP-UG’ye hükümetten çekilme gibi bir ön şart öne sürmediklerini de vurgulayarak, hedefin yerel seçimlerden başarıyla çıkmak olduğunu söyledi.
Atun: Yerel seçimler UBP/DP-UG’nin güç birliğinin başlangıcıdır
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun ise, yerel seçimlerde UBP/DP-UG birlikteliğini değerlendirdi. “Yerel seçimler UBP-DP-UG’nin güç birliğinin başlangıcıdır” diyen Sunat Atun, DP-UG ile yüzde 99 oranında anlaşmaya vardıklarını kaydetti.
Atun, başta Lefkoşa olmak üzere büyük şehirlerde seçime tek ortak aday ile gidileceğini belirterek, bazı bölgelerde her iki partiden iki aday ile seçimlere girileceğini söyledi.
Demokrat Parti Ulusal Güçler ile çok çetin pazarlıklar yapmadıklarını da kaydeden Sunat Atun, karşılıklı denge unsurları çerçevesinde anlaştıklarını kaydetti.
Konu ile ilgili resmi açıklamanın hafta içersinde veya hafta sonuna doğru yapılacağını söyleyen Atun, konunun yetkili kurullarında görüşüleceğini kaydetti.

İşte 28 belediyede yapılan güç birliği sonucu desteklenecek adaylar:
Lefkoşa: Hasan Sertoğlu (UBP)
Gazimağusa: İsmail Arter (DP)
Girne:  Salih Beyoğlu (DP)
Güzelyurt: Mahmut Özçınar (UBP)
Gönyeli: Olgun Amcaoğlu (UBP)
Değirmenlik: Hüseyin Alsancak (UBP), Durali Güçlüsoy (DP)
Lapta:  Fuat Namsoy (UBP)
Lefke:  Mehmet Zafer veya Timuçin Pirgalıoğlu (UBP), Emin Bahçivan veya Halil Çorba(DP) İskele:  Halil Orun (UBP) Hüseyin Avkıran Alanlı veya Mehmet Erülkü (DP)
Dikmen: Atila Atakanlı veya Mehmet Özsefer (UBP)
Yeniboğaziçi: Mustafa Zurnacı (UBP)
Yeni Erenköy: Özay Öykün (DP)
Alsancak: Yücel Atakara (UBP)
Beyarmudu: İlker Edip (UBP)
Çatalköy: Mehmet Hulusioğlu (Bağımsız) (UBP ve DP aday çıkarmayacak)
Alayköy: Ali Güler veya Ferhan Karaderi (UBP)
Paşaköy: Hasan Topaloğlu (UBP)
Mehmetçik: Beyazıt Adalıer (DP), Hüseyin Cumaoğlu (UBP)
İnönü:  Turgut Çevirgen (UBP), Beyhan Gürgöze (DP)
Büyükkonuk: Sezai Sezen (UBP)
Akdoğan: Adem Ademgil (UBP)
Geçitkale: Olsan Oran (UBP)
Serdarlı: Mehmet Kerimoğlu (UBP)
Vadili:  Mehmet Adahan (UBP)
Dipkarpaz: Mehmet Demirci (UBP), Arif Özbayrak (DP)
Esentepe: Sinan Güneş (DP)
Tatlısu:  Hayri Orçan (DP)
Akıncılar:  Aday belirlenmedi

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.