1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İŞTE KADINLARIN BİLİNMEYEN SIRLARI
İŞTE KADINLARIN BİLİNMEYEN SIRLARI

İŞTE KADINLARIN BİLİNMEYEN SIRLARI

İŞTE KADINLARIN BİLİNMEYEN SIRLARI

A+A-

Kadınları anlamak sadece erkeler için mi zor sanıyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içinde olduğunuzu söylemem gerekiyor.

Bir kadının beyni, konu en yakın arkadaşı olduğunda çok daha hızlı ve karmaşık bir şekilde çalışır. Kadının hemcinsi ile ilişkisinin altındaki kurgusu, kaprisi, kıskançlığı, sevgisi, sahiplenmesi insan ilişkilerinde en kritik noktalardan biridir.

Kadınların karmaşık yapısının maalesef en sıkıntılı yanı kız arkadaşları ile olan kapris dolu ilişkileri. 

Kadın olmak;  bin bir tane sevgi sözcüğünün içinde bile alt metin aramaktır. Basit hali “bu olmamış” iken  “Tatlım, bi’ tanem sen öyle yaptın ama sanki bunu biraz şöyle mi yapsak? Ama yok eğer böyle iyi diyorsan bu olsun “ kibarlığında yaşayarak zorlaştırmaktır aslında hayatı.

Neden net olunmaz bilemiyorum. Muhtemelen şu ana kadar erkek arkadaşlarının domuzluklarını, duyarsızlılarını öyle çok duymuştur ki ne yapsa arkadaşını kıracağını düşünür.

Sonuç mu? Tam bi’ arkasından kurulmuş kukla yapmacıklığı… Hareket ediyor, şefkat gösteriyor ama yapmacık, zorlama. Ne yani o gün onunla buluşmayı istemememin nesi kötü olabilir? Erkeklerden regl döneminde anlayış bekliyoruz ya, peki kız arkadaşın neden bunu yapamıyor?
Ya da basitçe “o kıyafet seni şişman göstermiş” diyemez miyiz? Neden suç kıyafetin deseninde ya da kesiminde?

Sevgilinden ayrıldığında, annenle tartıştığında bu konu o anda kız arkadaşı olarak senin de gündemine oturmak zorunda mı? O üzülüyorken sen sakinliğini ve kimsesizliğini kutluyor olamaz mısınız?

İllaki kuzucumlar, canımlar, cicimler mi süslemeli samimiyeti? Eğer böyle düşünüyorsak neden “çok fazla uzaklaşmış olamaz” mesafesinde tam aksine cümleler kurarak eleştiriyoruz o yüce arkadaşlığımızı?

Dudaklarımızı sinirle büzüştürerek çıkan “tatlım” deyişlerimiz var ki tam bi korku filmi repliği!

- Tatlım...!  (dındın dın dııın!)

Erkeklerdeki “abi işim vardı yaaa” basitliği neden benimsemeyip,  “ annem gelecekti, geleceği için evi toparlıyordum, derken duşa girdim, sonra peeling yaptım sonra kaş,bıyık…  telefonumun da sesi kısıkmış o yüzden telefonuna cevap veremedim…” diyerek  yok yere tükletiyoruz o caaanım ilişkileri.

Kız Arkadaşının “Yeni Sevgiliyle”  Olan İmtihanı!

Haa bir ‘de sevgilin olunca düşman edinme durumları var. Ne zaman ki kendine, kız arkadaşlarına ayırdığın zamanları sevgiline birazcık daha fazla ayırmaya başlarsın, oldun mu sen sevgilisi gelince kız arkadaşlarını unuttan kötü kız arkadaş. Bir sonraki sevgiline kadar silinmez bir leke adeta! Bundan sonra ne yapsan fayda etmez. Hele bi’ de birkaç programın uyuşmazsa onunla buluşmak için, defterden silinmen an meselesi.

Tatlım, olmasak mı azcık basit?!

Hürriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.