1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTEDİKLERİNDE ZAM YAPABİLECEKLER!
İSTEDİKLERİNDE ZAM YAPABİLECEKLER!

İSTEDİKLERİNDE ZAM YAPABİLECEKLER!

İSTEDİKLERİNDE ZAM YAPABİLECEKLER!

A+A-

Ekor Un Ürünleri Direktörü Salih Zort, un ithalinin yasaklanması durumunda yerli 3 un üreticisi yüzünden halkın mağdur edileceğini öne sürdü.

Ekor Un Ürünleri Direktörü Salih Zort, un ithalinin yasaklanması durumunda ülkedeki un fiyatlarının 3 un üreticisinin eline bırakılacağını iddia etti. Zort, bu üreticilerin diledikleri zaman un fiyatını artırabileceklerini öne sürdü.

Bu durumda en büyük mağduriyeti 300 bin kişilik halkın yaşayacağını belirten Zort, 3 un üreticisi yüzünden 300 bin kişinin mağdur edilmemesini istedi.

Zort, son günlerde patlak veren “un krizi” ile ilgili açıklama yaptı.

 

“Unun ithalini yasaklamak istiyorlar”

Gazetemiz KIBRIS’a konuşan Ekor Un Ürünleri Direktörü Salih Zort, un üreticilerinin maksadının fon olmadığını, kendilerinin fırıncılar olarak bu filmi çok gördüklerini söyledi.

Un üreticilerinin esas hedeflerinin gelen 5’te 1 unun ithalini yasaklamak olduğunu öne süren Salih Zort, bunun gerçekleşmesi durumunda un üreticilerinin hedeflerine ulaşacağını ve önlerinde bir engel kalmayacağını dile getirdi.

Unutulmaması gereken durumlar olduğunu ifade eden Zort, serbest dönemde Türkiye’den 2 kiloluk ambalajlarda un getirdikleri için üreticilerden tehdit aldıklarını ve ceza yediklerini iddia etti.

Un ithalinin engellenmesi durumunda işin sonunun halka yansıyacağını belirten Zort, fırıncıların Türkiye’den un ithalinin önüne geçilmesi durumunda 3 değirmencinin istediği zaman zam yapabileceğini dile getirdi.

 

“Yerli unun kalitesi kontrol edilmiyor”

Un üreticilerinin başbakanlık önünde 100 kişiyle yaptığı eyleme de değinen Zort, fırın sektöründe 650 kişi çalıştığını ve kesinlikle 300 bin kişinin temel gıdası olan ekmeğin 3 değirmencinin keyfine bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Zort, Türkiye’den ithal edilen unların tahlillerden geçtiğini, bunun çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek yerli değirmenlerde üretilen unun kalitesinin neden kontrol edilmediğini de sordu.

Yerli değirmenlerde kötü çıkan una bahane olarak buğday kalitesinin öne sürüldüğünü ifade eden Zort, adaya iğneden ipliğe her şeyin girdiği bir düzende sadece değirmencilerin gücü ile bazı kesimlerin etki altında bırakıldığını dile getirdi.

Salih Zort, yetkililerin konu ile ilgili olarak gerekeni yapacaklarını inançlarının tam olduğunu söyledi.

KIBRIS

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.