1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTEKLER FARKLI TEMENNİLER AYNI
İSTEKLER FARKLI TEMENNİLER AYNI

İSTEKLER FARKLI TEMENNİLER AYNI

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti koalisyon hükümeti kuruldu. Belediye başkanları CTP-UBP hükümetinin icraatlarını yorumladı, yeni hükümetten beklentilerini açıkladı

A+A-

Duygu ALAN

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti koalisyon hükümetinden birçok kesimin beklentileri oluşurken yerel yönetimler de farklı beklentiler içerisine girdi.

Kimi belediye başkanı Yerel Yönetimler Yasası’nın bir an evvel hayata geçirilmesini beklerken,  bazı belediye başkanları ise Türkiye ile imzalanacak 2016-2018 Ekonomik Protokol’ün halkın çıkarlarının korunarak imzalanmasını istedi.

Belediye başkanlarının farklı istekleri olsa da tüm belediye başkanlarının temennisi Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti hükümetinin halkın menfaatine kararlar alması yönünde.

Paşaköy Belediyesi Başkanı Habil Tülücü, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün bir an evvel ele alarak imzalanması gerektiğini söyledi, yeni hükümetin halkın menfaati doğrultusunda alacağı tüm kararlara destek vereceğini kaydetti.

Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün süratle ele alınıp, görüşülüp, uzlaşıldıktan sonra imzalanması gerektiğini kaydetti, Yerel Yönetimler Yasası’nın da geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Yönetimler Yasası’nın yeniden düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu kaydederek “Yasa yeniden ele alınıp, günün koşullarına, gereklerine ve ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmelidir” dedi. Sennaroğlu, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün halkın menfaatleri doğrultusunda bir an önce imzalanması gerektiğini kaydetti.

Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, Yerel Yönetimler Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilerek yürürlüğe konması gerektiğini kaydetti.

Işısal, Ekonomik İşbirliği Protokolü konusundaki açıklamalarında ise “Kendi halkımızın çıkarlarını koruyacak ve ayakları üzerinde duracak bir yapıyı imzalamamız gerekir. Zaten bütün sıkıntı da buradadır” ifadelerine yer verdi.

Akdoğan Belediyesi Başkanı Ahmet Latif, yeni hükümetten hiçbir beklentilerinin olmadığını söyledi.

Orçan: Yerel Yönetimler Yasası bir an önce geçirilmelidir
Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan, CTP-UBP hükümetinin işlevini yitirdiğini ve reform vaatlerinin hiçbirini yerine getiremediğini savunarak UBP-DP hükümetini desteklediğini söyledi.

Orçan, yeni hükümetten beklentisinin ise Yerel Yönetimler Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilmesi olduğunu kaydetti.

Hayri Orçan, “UBP-DP hükümetini elbette destekliyorum. Çünkü CTP-UBP hükümeti işlevini yitirmiş, reform iddiası ile gelip hiçbir reform yapamamıştı. Yeni hükümetten beklentilerimiz. Yerel yönetimlerin yerinden yönetim ilkesi ile yönetilebilmesini amaçlayan Yerel Yönetimler Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilmesidir” dedi.
Orçan, “Yerel Yönetimler Yasası yaklaşık 10 yıldır gündemde. Yasa taslağı tüm belediye başkanların katılımı ile Belediyeler Birliği tarafından hazırlanmış bakanlığa sunulmuştu ancak sürekli bakan değişmesinden dolayı bir türlü Meclis’ten geçirilmemişti. Mevcut yasa 1995 yılında yapılmış olan bir yasadır ve hızla gelişen, değişen, çağımızın gereklerine, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek icraatları yapmamızı engelliyor. Dolayısıyla daha fazla zaman kaybedilmeden Yerel Yönetimler Yasası’nın yürürlüğe girmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Ekonomik protokol bir an evvel ele alınmalıdır”
Hayri Orçan, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün de süratle ele alınıp Türkiye ve KKTC hükümetleri arasında görüşülüp, uzlaşıldıktan sonra imzalanması gerektiğini kaydetti.
Orçan, “Ekonomik İşbirliği Protokolü konusunda dört ay gibi bir zaman kaybı oldu. Bugün belediyeler ve tüm iş sektörleri bu protokolü beklemektedir. Dolayısıyla yeni hükümet, protokolünü gündemine almalı ve Ekonomik İşbirliği Protokolü hükümetler arasında süratle ele alınıp görüşülüp uzlaşıldıktan sonra imzalanmalıdır” dedi.


Tülücü: Ülke erken seçime hazır değil
Paşaköy Belediyesi Başkanı Habil Tülücü, UBP-DP hükümetinden beklentilerini anlattı.
Tülücü şunları söyledi: “Yeni hükümetten beklentilerimiz çok. Bugün halen Ekonomik İşbirliği Protokolü imzalanmadı. Sanayicisi, işadamı, belediyeler hep bu protokole bakıyor, bu imzaların atılmasını bekliyor. Hükümetin bir an önce kurulmasını ve bu konuları ele alıp ülkeye hizmet etmesini bekliyoruz. Öte yandan Türkiye büyük bir devlet ama Türkiye de gidiyor ve İMF’den para istiyor. İMF de belli başlı şartlar ortaya koyuyor. Türkiye de KKTC’ye ‘şunları yap ki ayakların düze basabilesin’ noktasında önerilerde bulunuyor. “

“Halkın menfaatine olan tüm kararları destekliyorum”
Habil Tülücü, yerel ve genel yönetimde asıl olanın halkın menfaati olduğunu belirtti, “Eğer halkın yararına olacaksa Yerel Yönetimler Yasası da Meclis’ten geçirilsin ve yine halkın menfaatine olacaksa belediyelerin sayısı düşürülsün” dedi.
Tülücü, “Ben her zaman şuna inandım; asıl olan halka hizmet etmektir. Halka hizmet ederken Yerel Yönetimler Yasası’nın da yürürlükte olması gerekiyorsa ve bu yasanın geçirilmesi ile halka daha iyi hizmet verilecekse geçirilsin. Belediyelerin sayısının düşürülmesi ise hükümetin yetkisindedir. Bakanlar Kurulu isterse belediyelerin sayısını aşağıya çeker. Bu da halkın yararınaysa ben bunu da destekliyorum.


Işısal: belediyeler Yasası olmazsa olmazımızdır
Değirmenlik Belediyesi Başkanı Osman Işısal, Yerel Yönetimler Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilerek yürürlüğe konması gerektiğini kaydetti.
Işısal, “Belediyeler Yasası olmazsa olmazımızdır. Sayın Nazım Çavuşoğlu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde yasaya son şekli verilmişti. Belediyeler Yasası geçmediği için bugün birçok konuda belediyeler daha etkin olacaktır. Örneğin imarda işlemler hızlandırılacak, kaçak inşaatların durdurulması konusunda belediyeler daha etkili olacak” dedi.

“Belediyelerin sayısının azaltılmasından yanayım”
“Halkın çıkarlarını koruyacak bir yapı imzalanmalıdır”

Osman Işısal, Ekonomik İşbirliği Protokolü konusundaki açıklamalarında ise “Kendi halkımızın çıkarlarını koruyacak ve ayakları üzerinde duracak bir yapıyı imzalamamız gerekir. Zaten bütün sıkıntı da buradadır” ifadelerine yer verdi.


Sennaroğlu: Borçlar konusunda talebim olacak
Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, belediyelerin çoğunun elektrik, vergi, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı borçları olduğunu ve geçmiş hükümetler döneminde bu konularda herhangi bir çözüm üretilmediğini kaydetti.
Yeni hükümetten de taleplerinin bu borçlar konusunda olacağını açıklayan Sennaroğlu, “CTP-UBP hükümetinden şimdiye kadar devlet katkısının dışında herhangi bir yardım almadık. Devlet katkısı da zaten yasa gereği verilen bir katkıdır. Bu yasa gereği aynı şekilde devam edecek. Dolayısıyla ‘Hükümet gitti belediyenin durumu ne olacak’ noktasında bir tartışma konusu olmadığı gibi, endişe de hakim değil. Ancak gerçekleşmeyen birçok talebimiz var. Belediyelerin çoğunun elektrik, vergi, Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı borçları var ve geçmiş dönemlerde bu borçlar konusunda herhangi bir çözüm bulunmadı. Yeni hükümetten de talebim bu borçlar konusunda olacak” diye konuştu.

“Yerel Yönetimler Yasası yeniden düzenlenmelidir”
Ahmet Sennaroğlu, Yerel Yönetimler Yasası’nın da yeniden düzenlenmesine ihtiyaç olduğunu kaydederek “Mevcut yasada birçok konuda boşluk var. Yasa yeniden ele alınıp, günün koşullarına, gereklerine ve ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmelidir” dedi.

“Protokolün içeriği önemli”
Ahmet Sennaroğlu, Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün imzalanması hususunda ise şu ifadelere yer verdi: “Birçok kesimin özellikle iş dünyasının Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün imzalanmasını beklediği bir gerçek. Tabi ki protokol bir an önce üzerinde uzlaşılıp imzalanmalı ve bu sayede memlekete yardım gelmelidir ancak protokolün içeriği de önemlidir. Bizim Ekonomik İşbirliği Protokolü konusunda spekülasyon haberler dışında bilgimiz yok.”

Latif: UBP-DP hükümetinden hiçbir beklentim yok
Akdoğan Belediyesi Başkanı Ahmet Latif, yeni hükümetten hiçbir beklentilerinin olmadığını söyledi.

“Biz kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavuruyoruz” diyen Ahmet Latif, “Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün azmimizle, tüm gücümüzle hizmetimizi yapacağız. CTP-UBP hükümetinin iktidardan düşmesi icraatlarımızı kesinlikle etkilemeyecek. Akdoğan Belediyesi, arkasındaki enkazı hızla kapatıyor. Bizim hükümetlerle bir işimiz yoktur” diye konuştu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.