1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTENEN REFERANDUMDA 'EVET' DENİLECEK BİR ANLAŞMA
İSTENEN REFERANDUMDA 'EVET' DENİLECEK BİR ANLAŞMA

İSTENEN REFERANDUMDA 'EVET' DENİLECEK BİR ANLAŞMA

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, referandumda;

A+A-

EROĞLU: “REFERANDUMDA HALKIN KABUL EDEBİLECEĞİ BİR ANLAŞMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, referandumda halkın kabul edebileceği bir anlaşma için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gözkamaş Ergüneş başkanlığındaki Mücahit Komutanlar Derneği’ni kabul etti.

Mücahit Komutanlar Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Eroğlu’na destek belirtti.

Dernek olarak iki bölgeli, iki toplumlu, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünde, en az göçün olacağı bir anlaşma istediklerini vurgulayan Ergüneş, yer değişimi korkusu yaşadıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na güvenlerinin tam olduğunu yineleyen Ergüneş, halkın çoğunluğunun kabul edeceği bir anlaşma temenni etti. Ergüneş, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na müzakere sürecinde başarılar diledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Mücahit Komutanlar Derneği’nin desteğinin kendisine güç verdiğini belirterek, mücahit komutanların birçoğuyla 1974’te Mağusa Sancağı’nda birlikte çalıştıklarını anımsattı.

Geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması için çalıştıklarını, bu yönde bir anlaşmaya varılması için çaba gösterdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, yeniden başlayan müzakereler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, toplumun kabul edeceği, huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir anlaşma için çalıştıklarını belirterek, müzakerelerde ortaya çıkanları, nereden nereye gidildiğini toplumla paylaşacaklarını söyledi.

Varılacak anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için halkın referandumuna sunulacağını,bu sebeple gizlilik ilkesi göz önünde bulundurularak, müzakerelerde neler olduğunun halkın bilgisine getirileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere sürecinde herkese düşen görevler olduğunu kaydetti.

Toplumun nasıl bir anlaşma istediğini az çok tahmin edebildiğine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın beklentilerini karşılayacak, istenilen bir anlaşmaya varabilmeyi temenni etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.