1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTİHDAM AÇIĞI OLAN ALANLARDA EĞİTİM VERİLMELİ
İSTİHDAM AÇIĞI OLAN ALANLARDA EĞİTİM VERİLMELİ

İSTİHDAM AÇIĞI OLAN ALANLARDA EĞİTİM VERİLMELİ

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova çalışmalar hakkında bilgi verdi;

A+A-

BEROVA: “TEKNİK EĞİTİMİN NORMAL LİSELERE ORANINI TERSİNE ÇEVİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“LEFKOŞA’DA MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM KAMPÜSÜ PROJEMİZ VAR, REEL SEKTÖRÜN BELİRLEYECEĞİ ALANLARDA KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ”

KANBER: “İŞGÜCÜ PİYASASININ EN CİDDİ SORUNU NİTELİKLİ ELEMAN YETERSİZLİĞİ… İSTİHDAM AÇIĞI OLAN ALANLARDA EĞİTİM VERİLMELİ, BÜTÇE AYRILMALI”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, KKTC’de de çağdaş ülkelerde olduğu gibi mesleki teknik eğitimin normal liselere göre oranını yüzde 70’e çıkarmak için bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Berova, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Yönetim Kurulu’nu kabul etti.
Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın çalışmalarını, kendisi de sivil toplum örgütü başkanlığı yaptığı dönemden beri yakından takip ettiğini belirten Berova, Oda’nın ülkede ses vermiş bir örgüt olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak Oda’yla çeşitli işbirlikleri gerçekleştirildiğini belirten Berova, eğitim alanında hayata geçirdikleri protokollere ve yürüttükleri eğitimlere örnekler verdi.

Berova, görüşmede fikir alışverişinde bulunacaklarını ve işbirliklerini nasıl arttırabileceklerini değerlendireceklerini söyledi.

Berova, Bakanlığa geldiği zamandan itibaren bu konularla ilgili teknik görüşmeler yaptığını kaydetti.

Çağdaş ülkelerde mesleki teknik eğitimin normal liselere oranı yüzde 70’ken KKTC’de bunun tersi bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Bakan Berova, kendilerinin de bu oranı tersine çevirmek için bir dizi çalışma yaptıklarını söyledi.

LEFKOŞA’DA MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM KAMPÜSÜ

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, ulusal eğitim stratejilerini belirlerken meslek odalarının görüşlerine de yer verilmesi gerektiğinin bilinciyle davrandıklarını dile getirerek, önümüzdeki süreç içerisinde mesleki teknik eğitim açısından Lefkoşa’da bir kampüs projeleri olduğunu ve reel sektörün belirleyeceği alanlarda kalifiye eleman yetiştirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Berova, planlanan çalışmalarla ülkedeki istihdam sorununa da bir nebze rahatlama getirmeyi umduklarını belirtti.

KANBER: “İŞGÜCÜ PİYASASININ EN CİDDİ SORUNU NİTELİKLİ ELEMAN YETERSİZLİĞİ”

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber ise, ziyaretlerinin amacının eğitim konusundaki işbirliklerini güçlendirmek ve eğitim alanındaki sorunlarını aktarmak olduğunu ifade etti.

Yaşam boyu eğitim projeleri ve bu kapsamda sürdürülen eğitimler hakkında bilgi veren Kanber, ülkede işgücü piyasasının en ciddi sorunlarından birinin nitelikli eleman yetersizliği olduğunu belirtti.

Kanber, gelişmiş ülkelerde nitelikli eleman ihtiyacının çıraklık eğitimi sayesinde karşılandığını ifade ederek,  bu eğitimlerin istihdam sağlama konusunda da katkı sağladığını ve maliyetinin de okul sisteminden daha az olduğunu anlattı.

“İSTİHDAM AÇIĞI OLAN ALANLARDA EĞİTİM VERİLMELİ, BÜTÇE AYRILMALI”

Çıraklık eğitimi hakkında rakamsal bilgiler veren Kanber, istihdam açığı olan alanların belirlenip bu dallarla ilgili eğitim verilmesi ve bunun için de bütçe ayrılması gerektiğini vurguladı.

Kanber, sınav sistemleri konusunda da çalışma yapılması gerektiğini, eğitimin her alanında bakanlıktan katkı almak ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.