1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ITERA’YA SON BİR FIRSAT
ITERA’YA SON BİR FIRSAT

ITERA’YA SON BİR FIRSAT

Güney Kıbrıs kendi doğal gazını elde edene kadar Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) gereksinimleri için doğal gaz tedarik edilmesiyle ilgili “ara çözüm” çerçevesinde, sunduğu önerinin çıkarlara ters olduğuna hükmedilen Rus şirket ITERA’ya, daha iyi bir önerid

A+A-

12’NCİ PARSELDEKİ TESTİN YARIN YAPILMASI BEKLENİYOR

Güney Kıbrıs kendi doğal gazını elde edene kadar Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) gereksinimleri için doğal gaz tedarik edilmesiyle ilgili “ara çözüm” çerçevesinde, sunduğu önerinin çıkarlara ters olduğuna hükmedilen Rus şirket ITERA’ya, daha iyi bir öneride bulunması için bir fırsat daha veriliyor.

Alithia gazetesi “ITERA Daha Düşük Fiyatla Yeniden Geliyor... Herkes İhtimal Dahilinde... Anastasiadis’in Zaman Takvimi” başlıklarıyla verdiği haberinde, “ara çözüm” konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in daha ucuz elektrik hedefinin hayata geçirilmesindeki kararlılığının, umut verici olgular yarattığını yazdı.

Önceki gün Rum Başkanlık Köşkü’nde “ara çözüm”ün ele alındığı toplantıda Anastasiadis’in tüm olasılıkların ve fırsatların tüketilmesini arzuladığını kaydeden gazete, ITERA ve ihalede ikinci düşük teklifi veren Hollandalı VITOL ile çözümler aranması istediğini de aktardı.

Gazete böylece Anastasiadis’in, ITERA ile yeni bir müzakere turuna başlanmasına; ITERA ile bir sonuca ulaşılmaması durumunda VITOL’un çağrılmasına işaret ettiğini belirtti.

Gazete buna paralele olarak Anastasiadis’in, Enerji Bakanlığı’ndan Rum Elektrik İdaresi (AİK) ile birlikte, yakın zamanda Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail arasında imzalanan, üç ülkenin birbirine bağlanması ve Avrupa’ya elektrik dağıtılmasıyla ilgili anlaşma çerçevesinde İsrail’den denizaltı kablolarla elektrik tedarik edilmesi ve sıkılaştırılmış doğal gaz gibi alternatif çözümleri de incelemesini istedi.

Anastasiadis’in yetkililere, nihai bir çözümün bulunması için iki hafta süre verdiğini de yazan gazete, bu sürenin dolmasının ardından nihai kararların sunulması için toplantı düzenleyeceğini belirtti.

DEFA’DAN ITERA’YA ÇAĞRI

Anastasiadis’in talimatı üzerine Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi’nin (DEFA) ITERA ile yeni tur müzakerelerin başlaması için olağanüstü bir toplantı yaptığını kaydeden gazete, ITERA’nın, DEFA’nın yeni bir öneride bulunması çağrısına olumlu yanıt verdiğine değindi.

PARTİLER BİLGİLENDİRME İSTİYOR

Simerini gazetesi ise “Partiler İzahat İstiyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum siyasi partilerin “ara çözüm” ve bununla ilgili yürütülen prosedür hakkında bilgilendirme istediğini yazdı.

Habere göre bazı partiler konunun Meclisi yetkili komitesinde ele alınmasını istiyor.

ALEV YARINA... TESTİN YARIN YAPILMASI BEKLENİYOR

Gazete haberinin bir başka kısmında Noble Energy’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı olarak ilan ettiği sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde “12’nci parsel”de yürütülen doğrulama sondajı neticeleriyle ilgili heyecanın, 24 saat daha uzayacağının görüldüğünü; zira şirketin testinin yarın yapılacağını yazdı.

Habere göre Rum Devlet Hidrokarbon Şirketi (KRETİK) Başkanı Charles Ellinas, dün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, karmaşık ve pahalı bir sürecin söz konusu olduğuna değinerek, bunun doğru bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Ellinas ayrıca alevin, doğal gazın kalitesine işaret edecek mavi renkte olmasını diledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.