1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İTİBARINA ÖNEM VERİYOR
İTİBARINA ÖNEM VERİYOR

İTİBARINA ÖNEM VERİYOR

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni açıklama yapmaya davet etmesinin nedeninin, Türkiye ile olan ilişkilere ve Türkiye’nin itibarına önem veriyor olması olduğunu açıkladı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ni açıklama yapmaya davet etmesinin nedeninin, Türkiye ile olan ilişkilere ve Türkiye’nin itibarına önem veriyor olması olduğunu açıkladı.

DP-UG Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün kampanya ekibinin, Denktaş soyadını “ihanet” kelimesi ile birlikte kullanmaya çalışmakta olduğu ileri sürülerek, “Halkımızdan ‘Davana Sahip Çık’ diyerek oy isteyen Küçük’ün davanın simge ismi Denktaş soyadına bu şekilde saldırıda bulunmasını hiç şüphe yok ki halkımız cezasız bırakmayacak, 28 Temmuz günü gerekli yanıtı sandıkta verecektir” denildi.

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ve kampanya ekibinin Türkiye’nin kurumlarını propaganda malzemesi yaparak, Türkiye’nin itibarına zarar verdiği iddia edilen açıklamada, “Denktaş soyadına sahip olmanın sorumluluğu ve bilinciyle hareket eden Genel Başkanımızın Türkiye’nin itibarını zedeleyici girişimlere izin vermesi, buna seyirci kalması beklenemez. Ancak TC Büyükelçiliğinin Türkiye kurumlarının isimlerinin kullanılmasına sessiz kalması ve izin vermesi bize göre doğru bir yaklaşım değildir. Bu nedenle genel Başkanımız devamlı suretle Büyükelçiliği açıklama yapmaya davet etmektedir” denildi.
DP tarafından gerçekleştirilen eylemlerin nedenleri de takrar anlatılan açıklamada, özetle şöyle denildi:

“Türkiye Hükümeti’nden koltuk koruma güdüsü ile daha fazla para kopartmak için kendi halkını gammazlamaktan çekinmeyen, KKTC'nin en büyük bankasının Müdürünün kendisinden fazla maaş aldığını söyleyerek kendi kendini aşağılayan, Kıbrıs Türk halkının kitlesel itirazlarına "ne yapalım biz de istemiyoruz bu icraatı ama Türkiye öyle istiyor, Elçilik öyle istiyor" diyerek cevap veren bir Siyasetçiyi halkımız cezalandırmak istemektedir.

İrsen Küçük'ün kampanya ekibi halkımızın bu tepkisini kırmak için KKTC halkının hassasiyet gösterdiği ve saygı duyduğu makamların adını kullanmayı tercih ederek KKTC halkına yönelik büyük bir ihanetin altına imza atmaktadırlar. Buna seyirci kalan UBP yönetimi ise koltuk uğruna bu ihanete ortak olmaktadırlar.

Genel Başkanımız Serdar Denktaş bu kampanya süresince isimleri kullanılan makamlardan yaşananlara açıklık getirilmesini talep etmiştir. Bu talebe ise cevap bu dedikoduların yayılmasını sağlayan esas kaynaktan gelmiştir. UBP Basın Bürosu açıklamasını hazırlayıp basına sunan kampanya ekibi kendilerini bir kez daha alenen TC Büyükelçisi, AK Parti ve Türkiye Devleti olarak tanıttıklarını ortaya koymuşlardır.”

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın gittiği her yerde ve katıldığı her programda KKTC halkını kamplara bölmeye çalışanlara karşı net bir tavır ortaya koyduğu ve halkı KKTC kimliği etrafında bütünleştirmeye ve eşitlemeye çağırdığı belirtilen açıklamada, “ TC kökenli - Kıbrıs kökenli tartışmasına ise hepimizin kökenlerinin Anadolu olduğunu söyleyerek bu ayırımcılığı ısrarla gündemde tutmaya çalışanları zora sokmaktadır. Genel Başkanımızın bu söylemi KKTC halkının gelecekte bir bütün haline gelmesinden korkanları rahatsız etmekle birlikte vatandaşlarımızın bu söyleme gösterdiği büyük ilgi hepimizi mutlu etmektedir” denildi.
Hiçbir gücün Kıbrıs Türk insanını kamplara bölerek statükonun devamını sürdüremeyeceği, KKTC halkının kendi geleceğinde söz sahibi olmak istencini ortaya koyacağı ve hak ettiği saygınlığı yeniden elde edeceği kaydedilen açıklamada, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, kendi halkının çıkarlarını ve devletin yılmaz bekçiliği görevini babasının kendisine verdiği, "Bu mücadelede bıktım, usandım, yoruldum deme hakkın yok! Takatinin bittiği yerde arkadaşlarınla kol kola girerek koşmaya devam edeceksin" talimatı çerçevesinde yürütmekte olduğu ve yürüteceği belirtilerek, “Denktaş soyadının sorumluluğu ve inancı bunu gerektirir” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.