1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İTİRAF ETTİ
İTİRAF ETTİ

İTİRAF ETTİ

Zanlı gönüllü ifadesinde itiraf etti

A+A-

Narkotik polisinin, Güney Kıbrıs’tan getirdiği 13 gram 162 miligram ağırlığındaki uyuşturucuyu tasarrufunda ele geçirdiği Ercüment Aycan, 3 gün süren tutukluluğunun ardından dün mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.

Yargıç Ayşen Toroslu, uyuşturucu suçlarının ciddiyetine dikkat çekerek zanlının etkin bir teminata bağlanması gerektiğini bildirdi.

Toroslu, zanlının 7 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2’şer kefilin lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Mahkemenin emrettiği teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, ya teminat şartlarını yerine getirene kadar veya yargılanacağı güne kadar merkezi cezaevine gönderildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlı aleyhine yürütülen 14 Ocak 2014 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu soruşturmasının sona erdiğini söyledi.

Zanlının gönüllü ifadesinde 13 gram 162 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi “Pavlou” isimli bir şahıstan Güney Kıbrıs’ta aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis memuru, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu açıkladı.

Zanlının avukatı Uğur Öztürk, zanlının 36 yaşında ve geçindirmesi gereken bir ailesi olduğunu beyan etti ve mahkemeden uygun bir teminat öngörmesini talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu, uyuşturucu suçlarının ciddiyetine dikkat çekerek, bu suçların Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görüşüldüğünü söyledi.

Toroslu bu tür suçları işleyen zanlılara etkin cezalar verilmesi gerektiğine dikkat çekerek zanlının 7 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını talep etti.


 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.