1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İYİ ÇOCUK” POLİTİKASI
“İYİ ÇOCUK” POLİTİKASI

“İYİ ÇOCUK” POLİTİKASI

Her iki toplumda eş zamanlı referanduma sunulduğu 24 Nisan 2004’ün yıldönümü nedeniyle;

A+A-

Rum siyasi partiler, Annan Planı’nın her iki toplumda eş zamanlı referanduma sunulduğu 24 Nisan 2004’ün yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Politis gazetesinin haberine göre DİSİ, Annan Planı’nın reddinin, ne Kıbrıs sorununa çözüm bulunması gerekliliğinin reddi, ne de memleketin sözde “işgalden” kurtulması çabalarının terk edilmesi olduğunu kaydetti.

Habere göre DİSİ, çözümle ilgili daha farklı bir niteliği olan anlaşmaya götürecek politikaları ileriye taşıma sözü verirken, Avrupalı unsurların müzakere sürecine müdahil olması için çalışmaya devam edeceklerini teyit etti.

Müzakerelerde hakemliği kabul etmeyeceklerini de bir kez daha dile getiren DİSİ, hedefin, vatandaşlar tarafından kabul edilebilecek bir anlaşmaya varmak olduğunu belirtti.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise mesajında, Kıbrıs sorununun açık bir siyasi mesele olduğunu ve siyasi perspektifte çözülmesi gerektiğini kaydetti.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, referandumun üzerinden geçen 10 yıl zarfında elde ettikleri başarıları, son yıllarda alınan yanlış kararlar ve yanlış yönetmeler nedeniyle kaybettiklerini belirtti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, müzakerelerin kötü bir zeminde başladığı konusunda eleştiren Papadopulos, müzakerelerin “devam etmekte olan Türk uzlaşmazlığı ve kışkırtıcılığı gölgesinde” yapıldığını iddia etti.

KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru da, Anastasiadis-Eroğlu ortak açıklamasıyla birlikte, Annan Planı’nın “üç başlı egemenlik” ve “iç vatandaşlık statüsü” gibi temel ve tehlikeli önerilerinin “hortladığını” iddia etti.

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ise, Rum halkının 2004’teki kararının hiçe sayıldığını kaydederek, Rum hükümetinin taviz verme ve “iyi çocuk” politikasını sürdürme yolunu seçtiğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.