1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İYİ HABER GELDİ
İYİ HABER GELDİ

İYİ HABER GELDİ

Alsancak'ta arkadaşıyla birlikte yaya olarak yolda yürüyen ve araba çarpması sonucu

A+A-

Girne - Güzelyurt anayolu üzerindeki Merit Royal Kavşağı’nda yolun kenarında bulunan Abdısamed Nur İbrahim (E-24) ile Samira Hassan Warsame (K-24) isimli Somali uyruklu kişilere çarptığı iddiasıyla 6 günden beri tutuklu olan Kaan Borova isimli zanlı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mahkeme, ileride yargılanacak olan Kaan Borova’nın teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla yargılanıncaya dek teminatla serbest bırakılmasına emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında Lapta Polis Karakolu’nda görevli Mustafa Meren’i tanık olarak dinletti.

Polis memuru Mustafa Meren, zanlının “Gereken dikkati göstermeksizin motorlu araç sürüp kaza yapmak” ve “Alkol tesiri altında araç kullanmak” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Meren, kaza sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan Abdısamed Nur İbrahim’in taburcu olduğunu ancak durumu ciddi olan Samira Hassan Warsame isimli yaralanın ise şuurunun açıldığını anlattı.

Meren, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminatla serbest kalmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL kefalet senedini imzalaması karşılığında serbest bırakılmasını talep etti. Atakara ayrıca davaları görülünceye kadar zanlının sürüş ehliyetine el konulmasını istedi.

Avukat Mustafa Şener’in teminat şartlarına itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlının davalarında hazır bulunmasının sağlanabilmesi için teminat şartlarını yerine şartıyla serbest bırakılmasına ve sürüş ehliyetine el konulmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.