1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "İYİ İDARE YASASI"
"İYİ İDARE YASASI"

"İYİ İDARE YASASI"

Toparlanıyoruz Hareketi, Polis Genel Müdürlüğü'ne "İyi İdare Yasası" kapsamında ilk dilekçeyi sunduğunu bildirdi.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Polis Genel Müdürlüğü'ne "İyi İdare Yasası" kapsamında ilk dilekçeyi sunduğunu bildirdi.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılında sürekli “hesap soran” bu tür dilekçeleri ilgili tüm kurumlara sunma kararı alındığı kaydedildi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nin Polis Genel Müdürlüğü’ne yolladığı mektupta, 2014 yılı içerisinde kamuoyunun hesap sorma ve şeffaflık özelliklerinin geliştirilmesinin sağlanması amacıyla gerekli her türlü adımın atılmasının hedeflendiği belirtildi.

Hareket, bu bağlamda, PGM’ye ilk olarak; 2003, 2004 ve 2005 yıllarında, Sayıştay Başkanlığı’nca yapılmış ve “KKTC Cumhurbaşkanlığı Dairesi’ne 2003, 2004 ve 2005 Mali Yılı Bütçesi’nden tahsis edilen ödeneklerin kullanılmasına ilişkin şaibeli olduğu iddia edilen uygulamalara ilişkin yapılan soruşturmaların” akıbetini sordu.

Dağıtımı GKK, Hukuk Dairesi, Sayıştay Başkanlığı,  Maliye Bakanlığı ve Başbakan’a da yapılan mektupta, “İta amiri olarak yetki veren, bu belgeleri hazırlayan, gerek tahrifat içeren, gerek dikkat çekici boyutta süreklilik arz eden alımlara onay vererek çek hazırlayan,  Hazine ve Muhasebe Dairesi ilgili birimlerinde görev yapan ve buna duyarlılık göstermeyen kamu görevlileri, bu paraları keşide eden ve şahsi hesabına yatıran, haksız kazanç sahipleri ve sorumlu sıralı tüm birimler hakkında yıllardır hukuksal olarak ne yapılmaktadır? Soruşturma hangi aşamadadır? Soruşturma sonuçlarının kamuoyundan gizlenmesini gerektirecek bir özellik mevcut mudur?” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, PGM’nin makul bir sürede bu soruşturmayı tamamlamayarak, adaletin gecikmesine neden olduğunun düşünüldüğü ve ortaya çıkan bu durumdan hukukun üstünlüğü bağlamında ciddi şekilde kaygı duyulduğu belirtildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.