1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZCAN: "ORTAK AÇIKLAMAYLA İLGİLİ OYUNLAR PROBLEM YARATIYOR"
İZCAN: "ORTAK AÇIKLAMAYLA İLGİLİ OYUNLAR PROBLEM YARATIYOR"

İZCAN: "ORTAK AÇIKLAMAYLA İLGİLİ OYUNLAR PROBLEM YARATIYOR"

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Rum basınında bugün yer alan demecinde “ortak açıklamayla ilgili oyunların problemler yarattığını” söyledi.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Rum basınında bugün yer alan demecinde “ortak açıklamayla ilgili oyunların problemler yarattığını” söyledi.

Haravgi gazetesinde yer alan söyleşisinde, liderlere, ortada bir temel olduğundan dolayı, Kıbrıs müzakerelerinin kaldığı yerden devam etmesi çağrısında bulunan İzcan, öte yandan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun iki devlet çözümü istediğini iddia etti ve (geçmişte) üzerinde anlaşmaya varılmış zeminin Eroğlu’nu rahatsız ettiğini öne sürdü.

Müzakerelerin, Hristofyas ile Talat arasında anlaşmaya varılanları muhafaza ederek, kaldığı yerden yeniden başlaması gerektiğine işaret eden İzcan, Anastasiadis’in müzakerelerin temeli, özellikle de egemenlikle ilgili istediği şeyin, partileri için anlaşılır bir şey olduğunu söyledi.

Anastasiadis’in kazanmamakla kalmayıp, kaybettiği bir oyuna dahil olduğunu savunan İzcan, Anastasiadis’in Eroğlu’na, iki devlet çözümüyle ilgili hedefini resmen ortaya koymaya fırsatı verdiğini iddialarına ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.