1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İZİN VERMEYECEĞİZ
İZİN VERMEYECEĞİZ

İZİN VERMEYECEĞİZ

KTHY mağdurları, Luton Havaalanı’nda Atlasjet’in uçuşlarını protesto etti

A+A-

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Londra Luton Havalimanı’na ilk seferini gerçekleştiren Atlasjet, Luton’da şok bir protesto ile karşılaştı. 2 Mayıs Cuma günü Luton Havaalanı’na giden bir grup Atlasjet ve KTHY mağdur yolcu, şirketin yeniden Londra uçuşlarını başlatmasına sert tepki gösterdi. Sloganlarla ve ellerindeki dövizlerle Atlasjet’i protesto eden grup, ‘Atlasjet bizi mağdur etti başka yolcularıda kandırmasına izin vermeyeceğiz’, ‘Halkın parasını hırsızladınız önce onu ödeyin’, ‘3 bin 500 yolcu Atlasjet tarafından mağdur oldu’, ‘Paramızı istiyoruz’ ve ‘hakkımızı yedirtmeyiz’ şeklinde dövizler açtı. 

“DAVA ÇÖZÜLMEMİŞKEN UÇUŞ YAPAMAZ” 

Burada ayrıca, mağdurlar adına bir de basın açıklaması okundu. İngilizce okunan ve ‘Atlasjet’i protesto ediyoruz’ diye başlayan bildiride binlerce insanın Atlasjet tarafından mağdur edildiği ve bu mağduriyetler giderilmeden Atlasjet uçuşlarını başlatır ise aynı hatanın tekrarlanacağı ifade edildi. Atlasjet’in mağdur ettiği yüzlerce yolcunun bulunduğu ve bu yolcuların mağduriyetinin halen giderilmeden ifade edilen açıklamada, “Atlasjet’in başka insanları da muğdur etmesine izin vermeyeceğiz. Bu konu ile ilgili dava çözülmemişken Atlasjet Londra’ya uçuş yapamaz” denildi. 

“KABUL EDİLEMEZ…” 

Mağdurlar, mahkeme sonuçlanmadan ve mağduriyetler giderilmeden hiçbirşey olmamış gibi Atlasjet’in yeniden uçuşlarını başlatmasının kabul edilemez gelişme olarak değerlendirdiler. 
Protesto gösterisine Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil ve yöneticiler de katılarak mağdurlara destek verdi. 

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ? 

22 Haziran 2010 tarihinde uçuşları durdurulan KTHY ile arasında bir anlaşma yaparak KTHY mağdur yolcularını taşımakla yükümlü olan Atlasjet’in yükümlülüğünü yerine getirmediği, binlerce yolcunun mağdur olduğu iddia edilmişti. 
Mağdur yolcular Atlasjet ve KTHY’e karşı hukuk mücadelesi başlatırken, dava 5 Kasım 2012 tarihinde mağdurlar lehine sonuçlandı. İcra kurumu Atlasjet’inStanstead Havaalanı’na inen uçağına geçici olarak el koydu. Atlasjet Londra uçuşlarını durdurdu. 

MAHKEMEYE İTİRAZ ETTİ 

Mahkeme kararı sonrası mağdurları muhatap almaya başlayan Atlasjet yetkilileri daha sonra mahkemeye itiraz etti. Mahkemenin talebi üzerine teminat yatırmak zorunda kalan Atlajet itiraz davasının görüleceği tarihi beklerken 2 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Luton Havaalanı’ndan tekrar uçuşlarını başlatacağını duyurdu

Star Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.