1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. JENERATÖRLÜ DÜĞÜN... BURASI KKTC
JENERATÖRLÜ DÜĞÜN... BURASI KKTC

JENERATÖRLÜ DÜĞÜN... BURASI KKTC

KKTC'de düğünler jeneratörle de olur...

A+A-

Lefke'de BORÇ TARTIŞMASI

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim: “Başkan resmen yalan söylüyor. Lefke Belediyesi’nin 16 milyon TL’lik elektrik borcu nedeniyle Mahkeme kararı var.

22 Ocak’tan itibaren bu borcu ödemek zorundadır. Lefke Belediyesi’ne ait Atatürk Parkı’nın yaklaşık 42 bin TL elektrik borcu var.

Bu borçla ilgili de diğer borçlarla ilgili de herhangi bir yapılandırma başvurusu yapılmadı. Herhangi bir ödeme yapılmadığı suretle Lefke’ye elektrik bağlanmayacak”

Lefke Belediyesi elektrik borçlarını ödemeyince belediyeye ait “Atatürk Parkı” da elektriksiz kaldı.  Düğünlere de ev sahipliği yapan parkta düğünler jeneratör yardımıyla yapılınca ortaya işte böyle bir manzara çıktı. 

Lefke’de bulunan Atatürk Parkı’nda uzun süredir jeneratör yardımıyla düğün törenleri yapılırken, düğün sahipleri büyük sıkıntı yaşıyor.

Lefke Belediyesi’nin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek)’e 16 milyon TL’lik elektrik borcu nedeniyle karanlıkta bırakılan düğün parkında, kimi düğün sahibi paraka jeneratör getirerek akım sağlıyor.

Haziran ayında yapılan iki ayrı düğün töreni öncesi çekilen fotoğraflarda, kimi düğün sahibi elektriği kendisi sağlarken kimi de Lefke Belediyesi’nin aracılığıyla jeneratörden yararlandığı görüntülendi.
Bazı vatandaşlar önümüzdeki günlerde yine bir tören yapılacağını ancak elektriği nasıl sağlayacaklarını düşündüklerini ifade etti.

Atatürk Parkı’na ait yaklaşık 42 bin TL elektrik borcu bulunan Lefke Belediyesi’nin, 21 Ocak’ta verilen Mahkeme kararıyla tüm elektrik borcunu ödemesi gerektiğin aksi takdirde elektriğin bağlanmayacağı belirtildi.

Borç tartışması

Konuyla ilgili konuşan Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Lefke Atatürk Parkı’nın borcu bulunduğunu doğrulayarak, Kıb-Tek’ten borcu yapılandırmalarını istediklerini, yapılandırma yapılmasına ve kendilerinin ödemeye hazır olmasına rağmen, kurumun ‘peşin’ ödeme istediğini ileri sürdü. Zafer, yapılanın bir sabotaj olduğunu ileri sürdü.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Başkanı İsmet Akim ise Lefke Belediyesi’nin 16 milyon TL elektrik borcu bulunduğunu ve konunun Mahkeme’ye taşındığını belirterek, Lefke Belediyesi’nin borçların yapılandırılmasıyla ilgili herhangi bir müracaata bulunmadığını söyledi. İsmet Akim, Mahkeme kararına göre 22 Ocak’tan itibaren herhangi bir ödeme yapılmadığı suretle Lefke’ye elektrik bağlanamayacağının altını çizdi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer: “Taksitlendirme kabul edilmedi, bu bir sabotajdır”

Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Lefke Atatürk Parkı’nın borcu bulunduğunu doğrulayarak, Kıb-Tek’ten borcu yapılandırmalarını istediklerini, yapılandırma yapılmasına ve kendilerinin ödemeye hazır olmasına rağmen, kurumun ‘peşin’ ödeme istediğini ileri sürdü. Zafer, şunları söyledi: “Lefke’de bulunan anıtın elektriği de düğün parkının elektriğine bağlıdır. Biz bunu Kıb-Tek’e ilettik ama yine de bizim ödememiz gerektiğini söylediler. Mecburen ödemeyi kabul ettik. 

Anıtların elektriklerini belediyelerin ödediği nerede görülmüştür? Elektrik borcunun yapılandırın ve neyse ödeyelim dedik. Tüm parayı ödememiz gerektiğini söylediler. Yapılandırma Yasası olduğunu belirttik. Yapılandırmayla 345 TL ödemeye hazırız dedik. Diğer borçlarımızı da taksit taksit ödüyoruz. Ama ‘hayır’ olmaz dediler. Maalesef insanları mağdur ediyorlar. Bu kez kuruma bize üç faz elektrik bağlamasını istedik ancak halan daha bir netice alamadık. Bu bir sabotajdır ve belediyeyi küçük düşürmedir. Bizim jeneratörlerimiz var insanlarımızı mağdur etmemeye çalışacağız”

------------------------------------------------------------------------------------------

Kıb-Tek Yönetim Kurlu Başkanı İsmet Akim: “Başkan yalan söylüyor! Borçlar ödenmediği sürece elektrik yok”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ise Lefke Belediyesi’nin 16 milyon TL elektrik borcu bulunduğunu ve konunun Mahkeme’ye taşındığını belirterek, Lefke Belediyesi’nin borçların yapılandırılmasıyla ilgili herhangi bir müracaata bulunmadığını söyledi. Akim, Mahkeme kararına göre 22 Ocak’tan itibaren herhangi bir ödeme yapılmadığı suretle Lefke’ye elektrik bağlanamayacağının altını çizdi.

Akim, şöyle konuştu: “Lefke Belediyesi Başkanı Mehmet Zafer resmen yalan söylüyor. Lefke Belediyesi’nin 16 milyon TL’lik elektrik borcu nedeniyle Mahkeme kararı var. 21 Ocak’ta alınmış bu kararla, 22 Ocak’tan itibaren bu borcu ödemek zorundadır. Lefke Belediyesi’ne ait Atatürk Parkı’nın yaklaşık 42 bin TL elektrik borcu var. Bu borçla ilgili de diğer borçlarla ilgili de herhangi bir yapılandırma başvurusu yapılmadı. Yapılandırma Yasası açık ve nettir.

Kişiler ya da kurumlar Kıb-Tek’e gelerek başvuru yapabilirler. Kimseye zorla yapılandırma yapma durumumuz yok. Başkan üç faz elektrik istemiş olabilir ancak hiçbir borç ödenmeden ben Lefke’ye nasıl elektrik bağlayım. 21 Ocak’ta alınan karar üzerine tüm elektrik borucu ödenmek zorunda, herhangi bir ödeme yapılmadığı suretle Lefke’ye elektrik bağlanmayacak”

 

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.