1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KABARTMA KİTAP DESTEĞİ
KABARTMA KİTAP DESTEĞİ

KABARTMA KİTAP DESTEĞİ

Dernek ayrıca KKTC müfredatındaki Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarının kabartmaya çevrilmesine de destek verecek;

A+A-

 

KKTC MÜFREDATINDAKİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KİTAPLARI DA KABARTMAYA ÇEVRİLECEK

SUAY: “BU ADIM, GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN YAŞADIĞI EN TEMEL SORUNLARDAN BİRİ OLAN ‘KABARTMA EĞİTİM KİTABI’ PROBLEMİNİN AŞILMASI İÇİN ÖNEMLİ”

Türkiye’de faaliyet gösteren Anadolu Engelliler Birliği Derneği, KKTC’deki Görme Engelliler Kütüphanesi’ne kabartma kitap desteğinde bulundu.

Dernek ayrıca KKTC müfredatındaki Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarının kabartmaya çevrilmesine de destek verecek.

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Engelliler Birliği Derneği’nin Görme Engelliler Kütüphanesi’ne bin 500 TL değerinde yaklaşık 50 kabartma (Braille) kitap desteğinde bulduğunu kaydetti.

Engelliler Dayanışma Derneği ile Anadolu Engelliler Birliği Derneği’nin KKTC müfredatındaki Milli Eğitim Bakanlığı kitaplarının kabartmaya çevrilmesi konusunda işbirliği yapacağını açıklayan Suay, “Bu adım, görme engelli öğrencilerin yaşadığı en temel sorunlardan biri olan ‘kabartma eğitim kitabı’ probleminin aşılması için önemli” dedi.

Suay’ın verdiği bilgiye göre, Saadet Partisi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Burhan Gümrükçü, KKTC Engelliler Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Yaptığı açıklamada iki derneğin görüşmesi hakkında bilgi veren Ömer Suay, kabartmaya çevrilen kitapların önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirileceğini de vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.