1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇ CANI ALMIŞ BİR BAKIN...
KAÇ CANI ALMIŞ BİR BAKIN...

KAÇ CANI ALMIŞ BİR BAKIN...

Bu güzergah, KKTC’ye yıllardır büyük acılar yaşatıyor. Çok sayıda can bu yolda aynı gerekçeyle yitirildi

A+A-

TEDBİR ALINMADI: Lefkoşa-Güzelyurt anayolu, KKTC’de en fazla ölüm yaşanan yol. Kazaların yoğunlaştığı bölge ise üç kadının da yaşamını yitirmiş olduğu Alayköy-Yılmazköy arası. Buna rağmen, yıllardır güzergah “güvenli yol” kapsamına getirilemedi

IŞIKLANDIRMA YOK, BARİYER YOK: Havadis’e bilgi veren uzmanlar, yolda yeterli ışıklandırma olmadığını söyledi. Daha da kötüsü, onlarca kişi “karşı şeride geçen” araç nedeniyle yaşamını yitirmesine rağmen, birçok yere bariyer kondu, New Jersey koruluğu yapıldı ama bu yola kimse bakmadı

UNUTULMAZ KAZALAR: Geride kalan kısa geçmişte, Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda onlarca kişi yaşamını yitirdi. Ölümlü kazaların önemli bölümü Alayköy-Yılmazköy arasına sıkıştı

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önceki akşam meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği feci kaza, Lefkoşa-Güzelyurt anayolundaki yol güvenliği tartışmalarını tekrardan gündeme getirdi. Birçok kişinin trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği yolda uzmanlar, yol güvenliği konusunda en büyük eksik olarak yolun tamamında oto korkuluk olmamasını gösterdi.  Karayolları Dairesi eski Müdürü Aydın Kahyalar, yolun bazı yerlerinde oto korkuluk bulunduğunu ancak yol güvenliği açısından anayolların tamamına oto korkuluk konulmasının kazaların boyutunu düşürebileceğini söyledi.

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda kazalar dinmedi
Yıllardır Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda birçok ölümlü kazanın yaşanmasına rağmen yolun halen daha güvenli yol yapısına getirilememesi vatandaşların tepkisini topladı. Ölümlü kazaların gözle görülür bir şekilde arttığı Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun yol güvenliğinin artırılması için ise hiçbir şey yapılmıyor. 

Oto korkuluk yok
Yolun bazı kesimlerinde oto korkuluk bulunmaması yaşanan kazaların büyüklüğünü artırıyor. Kazaların bir çoğunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sürücüleri yolun karşısına geçip karşı yoldan gelen araçlarla yüz yüze çarpışıyor.

Kahyalar: Önlemler artırılmalı
Karayolları Dairesi eski Müdürü Aydın Kahyalar, Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önlemlerin artırılmasının kazaların önüne geçeceğini belirtti. Kahyalar, önceki akşam meydana gelen kaza ile ilgili Havadis Gazetesi’ne olay yerinde bilgiler verdi. Yol görüşünde bir sıkıntı olmadığını ifade eden Kahyalar, yolun tamamında oto korkuluk olmasının kazaları bir nebze olsun azaltabileceği görüşünde. 35 kilometrelik Lefkoşa Güzelyurt anayolunun tamamına oto korkuluk yapılması için bir bütçe ayrılması gerektiğini de ifade eden Kahyalar, kazaların sadece oto korkuluk ile değil sürücülerin bilinçlendirilmesiyle de alakalı olduğunu söyledi. 

“Polis denetimleri artırılabilir”
Kahyalar, yol güvenliği açısından seyyar polis ekiplerinin devriyelerinin artırılmasının da bir yöntem olacağını belirterek, halkın bilinçli olması gerektiğini kaydetti. Kazanın görüş mesafesinden dolayı meydana gelmediğini kaydeden Kahyalar, “Işıklandırma olmalı ama bunların beraberinde sürücüler bilinçli olmalı. Yollarla ilgili bir bütçe ayrılmalı. Yol güvenliğinin artırılması gerekir. Bugün burada bu olayı yaşadık yarın Lefkoşa-Mağusa yolunda yaşayabiliriz” şeklinde konuştu. 


Kazaların fazlalığı dikkat çekiyor
Son 3 yılda gazete arşivlerinde yaptığı taramada Lefkoşa Güzelyurt anayolunda meydana gelen birçok ölümlü trafik kazasına ulaştı. İşte Lefkoşa Güzelyurt anayolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarından bazıları:

11 Haziran 2013
Akçay Güzelyurt yolunda 11 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen kazada Lokmacı’da görev yapan uzman er Abdülkadir Turhan olay yerinde yaşamını yitirmişti.

23 Mart 2013
Güzelyurt’ta 23 Mart 2013 tarihinde kamyonun çarptığı 3 yaşındaki kız çocuğu Cennet Hilal Tören yaşamını yitirmişti.

8 Ağustos 2012
Lefkoşa Güzelyurt anayolunda 8 Ağustos 2012 meydana gelen trafik kazasında 11 yaşındaki Nihat Karlı yaşamını yitirmişti.


28 Ekim 2011
28 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki Ferkan Bozkurt ve 20 yaşındaki Necdet Işıkgün kaza yerinde hayatını kaybetmişti.

24 Temmuz 2011  Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz 2011 tarihinde meydana gelen kazada araçta bulunan Lefkoşalı Xiela (Şela) Keana Yücelen olay yerinde can vermişti.
23 Ağustos 2011 Lefkoşa Güzelyurt anayolunda, 23 Ağustos 2011 Salı günü Zet Karting önlerinde meydana gelen trafik kazasında ise 81 yaşındaki Cemaliye Coşkun yaşamını yitirmişti.
12 Ocak 2011
Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda 12 Ocak 2011 tarihinde akşam saatlerinde üç aracın karıştığı trafik kazasında da, Serhatköy’de ikamet eden 34 yaşındaki Ersin Gözen hayatını kaybetmişti.

28 Haziran 2011
Lefkoşa-Güzelyurt yolu üzerinde 28 Haziran 2011 tarihinde meydana
gelen bir başka kazada da 7 aylık bebek Ege Göktuğ araçtan fırlayarak feci şekilde can vermişti.
27 Temmuz 2010
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 27 Temmuz 2010 tarihinde meydana gelen
trafik kazası da yine can almıştı. Şahinler çemberinde bordür taşına çarpıp
takla atan aracın Azerbaycanlı sürücüsü 34 yaşındaki Zaur Yagubov
hayatını kaybetmişti.
18 Eylül 2010
Alayköy yakınlarında 18 Eylül 2010 tarihinde saat 17.30 sıralarında meydana
gelen feci trafik kazasında ise 3 kişi hayatını kaybetmişti. Yalçın Yarkın (E-51) yönetimindeki EY 529 plakalı cipin, Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru gelmekte olan Metin Erdönmez (E-33) yönetimindeki LE 710 plakalı arabanın önünü tıkaması sonucu meydana gelmişti. Mustafa Erinçoğlu (50) olay yerinde, Metin Erdönmez (33) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
13 Mart 2010
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 13 Mart 2010 sabahı gelen zincirleme trafik kazasında da 21 yaşındaki Tolga Ballı isimli genç hayatını kaybetmiş, ikisi ağır dört kişi yaralanmıştı.

3 Kasım 2010 
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 3 Kasım 2010 tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen kazada ise Bostancı Bağcıl Spor Kulübü genç takım oyuncularından İsmail Çetin hayatını kaybetmiş, Uğur Uruk ise ağır yaralanarak yoğun bakıma alınmıştı.
21 Aralık 2010
Gayretköylü Yavuz Gerbağa’nın ağır yara aldığı kaza, Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 20 Aralık 2010 tarihinde sabaha karşı saat 01.00 sıralarında meydana gelmişti. Yavuz Gerbağa, “Lipstick” isimli gece kulübü yakınlarında, daha önceden meydana gelen bir trafik kazasını görerek, yardım etmek için yönetimindeki FK 956 plakalı aracı yol kenarına park etmişti. Araçtan inip, kazazedelere yardıma gitmeye çalışan Gerbağa’ya tali yoldan çıkan HR 995 plakalı bir otomobil çarpmış ve Gerbağa kazanın
etkisiyle ağır yaralanırken, Gerbağa’ya çarpan HR 995 plakalı otomobildeki kişiler olay yerinden kaçmıştı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum