1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAÇIRILAN 3 MİLYON TL VE SICAK GELİŞMELER!
KAÇIRILAN 3 MİLYON TL VE SICAK GELİŞMELER!

KAÇIRILAN 3 MİLYON TL VE SICAK GELİŞMELER!

İzinin sürülmesi imkansız! ... Görevinden uzaklaştırılanlar var! ...Kaçırılan banka aracındaki memurlar anlatıyor;

A+A-

 

İki kar maskeli silahlı soyguncunun, önceki gün Kooperatif Merkez Bankası'nın para transferi yaptığı aracın önünü keserek yaptığı soygunun yankılan sürüyor. Soygun olayı, iki günden beridir ülke gündemini meşgul ederken, çalınan 3 milyon TL'nin seri numaralarının bilinmediği ortaya çıktı.

Polis Genel Müdürlüğü'nün soygun olayıyla ilgili başlattığı soruşturma henüz sonuç vermezken, milyonlarca TL'yi alarak kaçan kimliği meçhul şahısların kimler olduğu dahi anlaşılamadı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Lefkoşa Kooperatif Merkez Bankasından Güzelyurt'a transfer edilen paranın seri numaralarının bilinmediği ve paranın piyasadaki izinin sürülmesinin imkansız olduğu öğrenildi.

Lefkoşa'dan Güzelyurt Kooperatif Merkez Bankası'na önceki gün sabah saat 10.55'te iki memurun transfer ettiği 3 milyon TL, Mevlevi çemberinde pusu kuran kimliği meçhul silahlı ve kar maskeli soyguncular tarafından çalınmıştı.

Elde edinilen bilgilere göre, Mevlevi çemberinde DC 991 numaralı sahte plakalı salon araçla pusuda bekleyen soyguncular, para transferi yapılan Halil Ceyhan yönetimindeki ZFJ 735 plakalı aracın önünü kesti.

Yüzlerinde kar maskesi, ellerinde siyah eldiven ve silah olan iki soyguncu, iki banka memuruna silahlarını yöneltip, araçtan inmelerini istedi.

Banka görevlisi Gültekin Serinkan araçtan inip uzaklaşırken, silahın oyuncak olduğu düşüncesine kapılan Halil Ceyhan, şoför mahallinde kaldı. Bu sırada soygunculardan biri havaya bir el ateş ederek, Halil Ceyhan'ın da araçtan inmesini sağladı. Ceyhan'ın polise verdiği ifadesinde, "Ellerinde oyuncak silah olduğunu düşündüm. Araçtan inmediğimi görünce havaya bir el ateş etti. Boş kovan yere düştüğü anda silahın gerçek olduğunu anladım" dedi.

İçinde 3 milyon TL'nin bulunduğu aracı terk etmemekte ısrar eden Halil Ceyhan'a silahlı saldırganlar bu kez namluyu doğrulttu. Geriye üç-dört adım atan Ceyhan, araçtan uzaklaştı. Soyguncular, kendi araçlarıyla birlikte bankanın aracını da alarak, Güzelyuıt istikametine doğru kaçtı.

RHA plakalı araç durdu ama yardım etmedi

Elde edilen bilgilere göre Halil Ceyhan, soygun olayının hemen ardından olay mahallinden rastgele geçen bir resmi hizmet aracını durdurarak soyulduklarını söyledi. Ceyhan yardım istedi ancak, araçtaki devlet memuru yardım etmeden olay mahallinden uzaklaştı.

Halil Ceyhan'ın durduğu resmi hizmet aracım kullanan devlet memuruna soyguncuları takip etmeleri gerektiğini anlattığı ancak ilgili memurun bu isteği geri çevirdiği de iddia edildi.

Soyguncuların aracının kimin adına kayıtlı olduğu araştırılıyor

Soyguncuların kullandığı sahte plakalı (DC 991) Ford Escort marka, lacivert renk salon araç ve bankanın parayı transfer ettiği ZFJ 735 plakalı araç olaydan dört saat sonra Bostancı köyünün batı kısmında eski portakal fabrikasının yanından girilen toprak ova yolu üzerinde arkalı önlü park halinde bulunmuştu.

Soyguncuların kullandığı, sahte plakalı aracın şasi numarasını inceleyen polis, birçok farklı isme ulaştı. Aracın birden çok kişi tarafından devralındığı ve polisin tüm bu isimlere ulaşarak sorgulama yapacağı öğrenildi.

İki faili meçhul soyguncu, DC 991 plakalı salon aracın ön kısmına akaryakıt dökerek, ateşe vermiş ancak başarılı olamamıştı.

Sınır kapılarındaki aramalar sürüyor

Olaydan hemen sonra polisin sınır kapılarında aldığı önlemler sürüyor. Polis, sınır kapılarından geçiş yapan araçlarda her ihtimale karşı arama yapıyor. 

Dün sabah Bostancı Sınır Kapısı'nda görevli polisleri, Güney'e geçiş yapmak isteyen araçlarda yaptığı aramaları görüntüledi.

Polis ekipleri tahkikatı aralıksız sürdürüyor

Güzelyurt Polis Müdürü Adli Şube ekipleri ve Cürümleri Önleme Şubesi, dün gün boyu araçların bırakıldığı Bostancı, derivasyon bölgesinden Doğancı'ya kadar yürüyerek arazi araştırması yaptı.
Adli Şube Müdürü Salih Ceyhan da ekiplere katılarak arama çalışmalarını yönetti. Soygunun yaşandığı önceki günden itibaren polis ekipleri tahkikatı ara vermeden yürütüyor.

Banka da soruşturma başlattı

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü, dün yaşanan soygunla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Banka önceki gün gerçekleşen para transferinde ihmal olduğunu ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililerin soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevlerinden uzaklaştırıldıklarını bildirdi.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kumlu ve Genel Müdürlüğü yaptıığı açıklamada, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon Türk Lirası'nın Lefkoşa'dan Güzelyurt Şubesi'ne nakli sırasında, araçları ile Lefkoşa-Güzelyurt güzergahında seyretmekte olan görevli memurları etkisiz hale getirilerek, silahlı soygun gerçekleştirildiği, taşınmakta olan para ve kullanılmakta olan aracın gasp edildiği belirtildi.

Olayla ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü tarafından ivedilikle soruşturma  başlatıldığı ifade edilen açıklamada, yaşanan olayın açıklığa kavuşması ve suçluların bulunabilmesi için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada şır ifadelere yer verildi:

"Yıllardan beridir bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü'nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır. Ayrıca yine rutin olarak nakil yapılan tüm tutarlar sigortalanmaktadır ve dünkü olayda da çalınan para sigorta kapsamındadır. Dün (önceki gün) yaşanmış olan olayda, belli tutarların üzerindeki nakillerde bankamızın her zaman uygulamakta olduğu, polis nezaretinde sevk yapılmamıştır. Bu ihmal için derhal soruşturma başlatılmış ve ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar 24.07.2014 tarihi itibariyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır."

TATAR, “BANKADAN BİRİLERİNİN DE PARMAĞI VAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye eski Bakanı Ersin Tatar, soyguncuların 3 milyon TL’nin yolda olduğunu nereden bildiklerini, paranın bankadan çıkış saatini ve kiralık aracın bankaya ait olduğuna dair bilgiyi nereden bulduklarına dair soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Tatar, yaşanan bu olayın bankaların itibarına zarar verdiğini, yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığının ortaya çıktığını belirterek, bankanın kendi içerisinde sorumluları bulup gereken işlemi yapması gerektiğini dile getirdi. Tatar, “Soyguncular bankadan birinin veya birilerinin yardımı olmadan o kadar bilgiyi nereden buldu. Mutlaka banka çalışanlarından birilerinin bu olayda parmağı var. Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.