1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADER DEĞİL, CİNAYET
KADER DEĞİL, CİNAYET

KADER DEĞİL, CİNAYET

Fidanlar, gözyaşlarıyla sulandı..

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’nda geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen ve  3 genç bayan öğretmenin ölümüyle sonuçlanan kaza, dün anlamlı bir eylemle protesto edildi.

‘Bariyer Biz Olalım İnisiyatifi’nin düzenlediği eylem sırasında fenalık geçirenler oldu ve duygusal anlar yaşandı.

Kazanın olduğu yerde yapılan eyleme Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Şoför Okulları Birliği, bazı siyasiler ve sivil halk da destek verdi.

 Eylemde, “Kader Değil Cinayet”, “Trafikte Sorumluluğu Paylaşalım”, “Hükümet Bu Sana Son Çağrı”, “Kaza Kader Değil İhmaldir”, “İhmale Son Ver”, “Biz Trafikte Kuralları Çiğnedikçe, Trafik De Bizi Çiğniyor” ve “Daha Kaç Ana-Baba Ağlayarak” pankartları taşındı.

Şahin: Trafik sistemi gözden geçirilmeli

“Bariyer Biz Olalım İnisiyatifi” adına konuşan Hatice Özler Şahin, trafik kazalarında ölümlerin kader olmaması için trafik sisteminin topyekun yeniden gözden geçirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Şahin kazada yitirilen üç genç fidanın büyük kayıp olduğunu ifade ederek, merhumelere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Hatice Özler Şahin, bir daha böyle büyük kazalar yaşanmamasını diledi.

 

Avcı: KKTC’nin kara lekesi

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı da KKTC’nin kara lekesi ve ayıbını ülkeye yeniden hatırlatmak amacıyla eylemin düzenlendiğini söyledi.

Avcı, yaşanan facianın yol güvenliğindeki zafiyet ve sistemin çarpıklığının sonucu olduğunu kaydederek, eğitimiyle, yol yapımıyla, denetimiyle doğruları yapmanın devletin görevi olduğunu bildirdi.

Avcı, önce devletin sonra bireylerin sorumlu davranması gerektiğini söyleyerek, yollardaki güvenin sorumlusunun devlet olacağını, sürücülerin de davranışlarını düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Fidanlara isimleri verildi

Eylem sırasında bir vatandaş Güzelyurt-Lefkoşa istikametinde aracıyla yolu keserek eylemi sürdürmek isteyince polis engeline takıldı ve polis tarafından ikna edilip aracı çektirildi.

Daha sonra İmge Kozok, Ayşe Hadımcı Candemir ve Figen Arkın için kazanın olduğu yerdeki yol ortasındaki refüje 3 fidan dikilerek fidanlara isimleri verildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.