1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KADIN, ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ
KADIN, ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

KADIN, ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Kadın, şikayetini geri çekti

A+A-

Kadın kaçırma’ iddiasıyla tutuklanan Harun Avşar, Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç, davaları sonuçlanıncaya değin teminatla serbest kaldı.

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa polisinin, kadın kaçırma iddiasıyla tutukladığı Harun Avşar, Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç aleyhine yürütülen soruşturma bitti.

Polis meseleyle ilgili tutukladığı 4 zanlıyı, önceki gün mahkemeye çıkardı ve her biri, işlendiği iddia edilen suçlardan ileride yargılanıncaya kadar, KKTC vatandaşı 2'şer kefilin imza ettiği 50'şer bin TL'lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakıldı.

Meselenin tahkikatını yürüten ve Gazimağusa Adli Polis Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ersoy Saydağ, mahkemede yeminli şahadet vererek, talebini aktardı.

Tanık polis Ersoy Saydağ, Harun Avşar, Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’ın, 24 Kasım 2016’da, Gazimağusa’da meydana gelen zorla insan kaçırma ve ciddi darp suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Ersoy Saydağ, 24 Kasım 2016’da saat 19.15’te, birlikte hareket eden 4 zanlının, Raif Zahtaroğulları’nın yönetimindeki HS 915 plakalı araçla Harun Avşar’ın eski kız arkadaşının yaya olarak evine gidiş güzergahı olan Gazimağusa’daki Şerife İsmail Sokak’a giderek yol kenarında park ettiklerini söyledi.

Saydağ, Harun Avşar’ın, park halinde bekledikleri sırada güzergahtan geçen eski kız arkadaşının ağzını eliyle kapatıp, kızı belinden tutarak ciddi şekilde darp ettikten sonra arzusu hilafına zorla araca koyarak kaçırdığını anlattı.

Zanlıların kızı Gazimağusa-Karpaz anayolu üzerinde bulunan Ötüken kavşağı karşısındaki ağaçlık alana götürdüğünü kaydeden tanık polis, Harun Avşar’ın kaçırdığı kıza, kendisiyle yeniden birlikte olması için söylemlerde bulunduktan sonra, kızı aynı araçla Gazimağusa’daki Za-Fa isimli market önüne götürerek bıraktığını anlattı.

Tanık polis, şikayet üzerine tutukladığı zanlılar aleyhine yürüttüğü tahkikatını tamamladığını belirtti ve mahkemeden uygun teminat talep etti.

“İddialar asılsız”

Zanlı Harun Avşar ve Erhan Karakılıç'ı savunan Avukat Batur Sağlamer, tanık polise birkaç soru sordu ve kayıtlara geçmesi bakımından bazı iddialarda bulundu.
Müşterinin şikayetini geri çektiğine dair bir beyannameyi de mahkemeye sunan Batur Sağlamer, "Müşteki ve müvekkilim üç yıldır birlikteydiler. Müvekkilimin, bahse konu şahsa 'benim peşimi bırak' demesi üzerine, konu şahıs araçtan iner inmez polise gitti ve şikayette bulundu" dedi ve mahkemeden uygun bir teminat talep etti.

Raif Zahtaroğulları ve Yasin Zahtaroğullar'ını savunan Avukat Fehmi Altınç ise, müvekkilleri aleyhine getirilen suçlamaların asılsız olduğuna vurgu yaparak, ekonomik açıdan sıkıntı içerisinde olan zanlılara mahkemeden uygun teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıları davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men etti ve bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Yargıç, huzurundaki zanlıları, davaları sonuçlanıncaya değin, KKTC vatandaşı 2'şer kefilin imza ettiği 50'şer bin TL'lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.