1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KADINLAR SİYASETTE ARZULANAN YERDE DEĞİL"
"KADINLAR SİYASETTE ARZULANAN YERDE DEĞİL"

"KADINLAR SİYASETTE ARZULANAN YERDE DEĞİL"

"KADINLAR SİYASETTE ARZULANAN YERDE DEĞİL"

A+A-

ÇEVRE BAKANI DİNÇYÜREK: “KADINLARA YÖNELİK AYRIMCI UNSURLARI KALDIRMAK İÇİN KADINA BAKIŞ AÇIMIZI VE YAKLAŞIMIMIZI DA DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, kadınların başta siyaset arenası olmak üzere, birçok yönetici konumda arzulanan yerde olmadığını vurgulayarak, bu noktada başta siyasetçiler olmak üzere toplumun tüm katmanlarına büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı gün anısına kutlanan 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, kadınlara yönelik sergilenen ayrımcı, dışlayıcı baskı unsurlarını ortadan kaldırmak için yasal düzenlemelerin yanında toplumsal olarak kadına bakış açısı ve yaklaşımının da değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

"DAHA KATILIMCI VE DEMOKRATİK"

Dinçyürek, “Kadınlarımızı başta toplumsal yaşam içerisinde ve aynı zamanda siyaset arenasında da eşit bireyler olarak kabul ettiğimiz zaman; kadın hakları konusunda istenen noktaya ulaşmış olacağız. Siyaset arenasında aktif roller üstlenen kadınlarımızla birlikte daha katılımcı ve demokratik bir yaşam olacağı inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Dinçyürek, mesajında tüm kadınların gününü kutladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.