1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KADINLARIMIZ ÇALIŞIYOR, BİZ YATIYORUZ”
“KADINLARIMIZ ÇALIŞIYOR, BİZ YATIYORUZ”

“KADINLARIMIZ ÇALIŞIYOR, BİZ YATIYORUZ”

Lapta balıkçı barınağına dolan yosunlar (fica) nedeniyle hiçbir balıkçı gemisi balığa çıkamıyor.

A+A-

Lapta balıkçı barınağına dolan (fica) yosunlar teknelerin limandan çıkmasını engelledi. Geçtiğimiz Perşembe günü hava muhalefeti nedeniyle barınağın içi yosun doldu. Barınağı temizleme olanağı olmayan balıkçılar devletten yardım isterken, temizlik için anlaştıkları bir firmanın balıkçılardan 60 bin lira istemesi balıkçıları çaresizliğe itti. Star Kıbrıs’a konuşan Balıkçılar Birliği As Başkanı Münir Haşimoğlu ilgili bakanlıktan yardım istedi. Haşimoğlu şunları söyledi:

MÜNİR HAŞİMOĞLU: “EVE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”
“Limanımız yine fica doldu ve iki yıldır söylüyoruz bu barınak yosun (fica) dolu diye ama Su Ürünleri pek dikkate almıyor. Bizim getirdiğimiz firma temizlemek için bizden 60 bin lira istedi. Ama KKTC’ye bu iş için gelecek tekne 50 bin liraya komple bu işi yapıyor. Biz acil olarak balıkçılığın desteklenmesi ve limanların iyileştirilmesi için destek bekliyoruz. Geçen Perşembe gününden beridir teknelerimiz balığa çıkamaz ve evimize ekmek götüremiyoruz. Yeni hükümetimiz ve bakanından bu işe eğilmelerini ve destek vermelerini bekliyoruz.”

***
FEVZİ HÜRDENİZ: “HANIMLARIMIZ ÇALIŞIYOR”
“Perşembe günü gerçekleşen fırtına sonrası limanın hali içler acısı durumda. Limanın içi yosun doldu tekneler 1 metre kımıldayamaz durumda. Limanın her fırtınada bu (fica) yosunlardan kurtulması lazım.Yaklaşık 6 aydır mazot paralarımız ödenmez. Hanımlar işe gidip çalışır biz balıkçılar da çalışamayız. Artık bu meslek yapılamaz hale geldi. İhmal ederek bu mesleği bitirdiler, balıkçılardan başka herkes bu balık avlama işini yapıyor. Devletten ilgi ve denetim hiç yok. Artık bu işe bir son verilip balıkçıların sorunlarına eğilmelerini bekliyoruz.”

***
ZEKİ MERTDOĞDU: “SIKINTILARIMIZA DEĞİNEN YOK”
“Arkadaşlarımız hemen hemen her şeyi söylediler. Bu dalgakıranı yaptılar ama yeterince uzun olmadığı için yosunlar içeri doluyor. Büyük teknelerimiz vardı pratik olsun diye satıp küçük tekne aldıysak da yosunlar yüzünden balığa çıkamıyoruz. Bu balıkçıların sıkıntılarına hiç değinen yok ne yazık ki.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.