1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALBİ 3 KEZ DURDU
KALBİ 3 KEZ DURDU

KALBİ 3 KEZ DURDU

Hz.Ömer türbesine giden ailenin küçük kızı Elif denize düşünce, onu kurtarmak isteyen ablası Emire ile birlikte dalgalara kapıldı, şimdi ikisi de hastanede

A+A-

Hafze ve Nevzat Dilekçi çifti dün, 16 yaşındaki Emire ve 13 yaşındaki Elif isimli kızlarını da yanlarına alarak Girne Karakum bölgesinde bulunan tarihi Hz.Ömer Türbesini ziyarete gitti.

Hafze ve Nevzat çifti türbede dua ederken, deniz kenarında yürüyüşe çıkan ve fotoğraf çeken kızları talihsiz bir olay yaşadı. Türbe dışında bulunan kayalık alanda, denizi arkasına alıp fotoğraf çektirmek isteyen 13 yaşındaki Elif Dilekçi, rüzgarında etkisiyle dengesini kaybederek denize düştü. Kız kardeşinin denize düştüğünü gören abla Emire Dilekçi (K-16) ise hiç düşünmeden Elif’in kolundan yakaladı ve onu kurtarmak isterken kendi de denize düştü. Azgın dalgalarda can pazarı yaşayan iki genç kızı bölgedeki duyarlı bir vatandaş denize atlayarak kurtardı.

Baba yavruları için dua ediyor...

Diyalog Gazetesine konuşan endişeli baba Nevzat Dilekçi “biz içerdeydik bağrışmaları duyduk koştuk etrafta kimse yoktu bir adam vardı o atlamış çıkarmış kızlarımı Allah razı olsun” diyerek dua okudu. Lefkoşa’da manavlık yaparak geçimini sağlayan ve herkes tarafından dürüstlüğü ile tanınan Nevzat Dilekçi, talihsiz olayda ölümün kıyısından dönen iki yavrusunun hayata tutunması için dua ettiğini ve doktorlardan gelecek iyi haberi beklediğini belirtti.

Biri ortaokul diğeri liseye gidiyordu

Başkent Lefkoşa’daki Demokrasi Ortaokulu son sınıf öğrencisi olan Elif Dilekçi ve Haydarpaşa Ticaret Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Emire Dilekçi olay yerine çağrılan ambulansla Girne Akçiçek Hastanesine kaldırıldı.

Elif, yoğun bakımda

Girne Akçiçek’te yapılan ilk yardım müdahalesinin ardından her iki kardeşte Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, üç kez kalbi duran Elif Dilekçi, doktorların yoğun uğraşları sonucu hayata döndürüldü. Yetkililer hastanede gerekli tetkikleri yapılan Elif’in yoğun bakım ünitesine alındığını ve hayati tehlikesi bulunduğunu belirtti.

Emire’nin durumu iyi...

Kardeşini kurtarmak için canını hiçe sayarak azgın dalgalara meydan okuyan Emire Dilekçi’nin ise durumunun iyi olduğu ve yoğun bakım servisinden dün gece saat 22.00 sıralarında çıkarılarak servise alındığı öğrenildi.

Anne perişan oldu...

İki kız kardeşin aile yakınları ve akrabalarının endişeli bekleyişi sürerken anne Hafse Dilekçi ise ayakta durmakta güçlük çektiği ve zaman zaman baygınlık geçirdiği gözlemlendi.

Boğulma tehlikesi geçiren iki kız kardeşin tedavisi  Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde devam ediyor. Gazetemiz baskıya verildiği saatte, 16 yaşındaki Emire Dilekçi’nin şuurunun açıldığı ve sağlık durumunun normale döndüğü, 13 yaşındaki Elif’in ise yoğun bakımdaki yaşam savaşının sürdüğü öğrenildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.