1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KALKINABİLMEK İÇİN TARIMA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ”
“KALKINABİLMEK İÇİN TARIMA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ”

“KALKINABİLMEK İÇİN TARIMA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ”

her tarafın darmadağın olduğu bir yerde bir sektör iyiye gidebilr mi?

A+A-

ANGOLEMLİ: “KALKINABİLMEK İÇİN TARIMA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı bütçesinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, her tarafın darmadağın olduğu bir yerde bir sektörün iyiye gidemeyeceğini ifade etti.

Kalkınabilmek için tarıma daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydeden Angolemli, farklı ürünlerin Tarım Sigortası kapsamına alınmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

Faaliyet Raporu’ndan alıntılar yaparak değerlendirmelerde bulunan Angolemli, rakamların açık olarak yazılmamasını eleştirdi.

Yem ve süt arasında sabite yakın bir oranın tespiti gerektiğini kaydeden Hüseyin Angolemli, hayvancıya satılan yemin fiyatı arttığında sütün fiyatının da yükselmesi gerektiğini ifade etti.

AB’nin tarım kesimine hibeler vermekte olduğuna dikkat çeken Angolemli, mazot desteğinin zamanında verilmemekte olduğunu belirterek bunu eleştirdi.

Üreticiye renkli mazot verilmesi konusuna bakanın açıklık getirmesini isteyen Angolemli, balıkçılık konusuna da değinerek, KKTC’nin bunu başaramaması nedeniyle diğer ülkelerden balıkçıların KKTC karasularında balık avladığını savundu.

Balıkçılığın desteklenmesini isteyen Angolemli, balıkçılara yol gösterilmesini istedi.

Trafik konusuna değinen Angolemli, dün meclis kürsüsünde bu konuyu konuşurken kaza olup bir gencin öldüğünü ifade etti.

Gıda konusuna 24 saatini verecek bir daire gerektiğini belirten Angolemli, Hal Yasası ‘nın önemine dikkat çekti. Yetkileri tek elde toplamak gerektiğini vurgulayan Angolemli, gıda konusunda hata yapılmaması gerektiğini söyledi.

Sahilde yürümeyi severken şimdi yürüyemez olduğunu, her tarafın katran olduğunu belirten Angolemli, bu konuda denetimin zayıf olduğunu ifade etti.

AKSA’ya verilen cezanın tatmin edici olmadığını ifade eden Angolemli, AKSA’nın filtre aldığını ancak kullanırsa ödeyeceği miktarın kullanmazsa ödeyeceği cezadan daha fazla olması nedeniyle kullanmadığını ileri sürdü. Angolemli halkın sağlığı için bu konuya önem verilmesini istedi.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar da söz alarak, geçen yılın kuraklığının itirazlar nedeniyle halen ödenmediğini ve acele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu yıl da kuraklık olması halinde bütçeye konulan ödenekle tazminatların ödenemeyeceği uyarısında bulunan Tatar, 2015’e borç sarkacağını ifade etti.

Tatar,  su projesinin son aşamasına geldiğini, gelecek senenin ortalarına doğru gelmesiyle rahatlanacağını  ancak, gelen suyun maliyetinin de önemli olduğunu kaydetti.

Tatar, suyun pompalanmasının elektrik ile olacağını ve bu aşamada pahalı olduğunu, bu konuda çalışıldığına inandığını ifade etti.

Tatar, satılan tohumların çimlenme denemesinin yapılıp yapılmadığını da sordu.

Gıda denetimlerine ve testlerine önem verilmesini isteyen Tatar, elektrik konusunda da değerlendirmelerde bulunarak,  Elektrik Kurumu’nun alacaklıları arasında belediyelerin de bulunduğunu ve belediyelerin bunu kabul etmediğini, borcuna ise faiz işlediğini anlattı.

Tatar, TC ile yapılan protokole göre enerji sektöründe yapılması gereken şeyler olduğunu bunun için de irade gerektiğini kaydetti.

“Hükümetin iradesini ortaya koyması gerekir” diyen Tatar, hükümetin 6 ayda zamdan başka ne yaptığını sordu.

Tatar’ın ardından Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Sennaroğlu söz aldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.