1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KALP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...
KALP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...

KALP HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...

Kalp sağlığında sporun önemine dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı öncülüğünde bugün Geleneksel Kalp Sağlığı Yürüyüşü yapıldı.

A+A-

Kalp sağlığında sporun önemine dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı öncülüğünde bugün Geleneksel Kalp Sağlığı Yürüyüşü yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, KKTC Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahi Derneği, Kıbrıs Türk Kalp Derneği ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği işbirliğinde, 7-14 Nisan Kalp Haftası etkinlikleri çerçevesinde 4’üncü kez düzenlenen yürüyüşte, hareket etmenin ve egzersiz yapmanın önemine vurgu yapıldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünden başlayan yürüyüş Sağlık Bakanlığı’nda sona erdi. Sağlık Bakanı Ahmet Gülle yürüyüşe katılanları bakanlık önünde karşıladı.

VAİZ

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz, kalp ve damar hastalıklarının birinci sırada ölüm nedeni olduğunu hatırlatarak,  Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yılda yaklaşık 700 kişinin kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğünü, bin kişiye ise anjiyo yapıldığını anlattı.

İnsanların hasta olmadan sağlıklı kalp ve damar yapısına sahip olmalarının önemine işaret eden Vaiz, bunun için anne karnından başlayarak dengeli ve sağlıklı beslenmeye, hareketli bir yaşama ve spora ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

KAMİLOĞLU

Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Dr. Ramadan Kamiloğlu da, kalp rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalmamak için yapılması gerekenlere dikkati çekti.

Kamiloğlu, Kalp Haftası etkinlikleri ile halka spor yapmanın, doğru beslenmenin ve kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemini anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

ÖZERDEM

Kıbrıs Türk Kalp Derneği Başkanı Öner Özerdem de, yaklaşan potansiyel tehlikeye işaret etti.

Çocukların obez ve diyabetik olarak büyüdüğüne ve gelecekte kalp hastalıklarının toplumun büyük bölümünü etkileyeceğinin şimdiden bilindiğini kaydeden Özerdem, doğru beslenme ve spor alışkanlığının topluma kazandırılması durumunda, hastalığın önlenmesinde büyük başarı kazanılacağını söyledi.

GÜLLE

Yürüyüşü gerçekleştiren herkese teşekkür eden Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise, Kalp hastalıklarının en çok ölüme neden olan hastalıklar olmasına rağmen önlenebilir olduğuna vurgu yaptı.

Gülle, “Hasta olduktan sonra nasıl tedavi oluruzu değil, önce hasta olmamayı daha etkin eylemlerle hayata geçirmemiz lazım. Herkesi sağlıklı yaşamaya, hareketli bir yaşam tarzı edinmeye, bilinçli beslenmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.