1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMERALAR TEMMUZDA DEVREDE!
KAMERALAR TEMMUZDA DEVREDE!

KAMERALAR TEMMUZDA DEVREDE!

Lefkoşa-Haspolat yolu üzerinde bulunan noktadan-noktaya (point-to-point) kameralarının, bir aksilik olmaması durumunda en geç temmuz ayı içerisinde hizmete gireceği belirtildi.

A+A-

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Trafik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Ahmet Havanik, kameraları getirten firmanın şu anda üzerinde bazı testler yaptığını, bu yüzden teslimatta gecikme yaşandığını söyledi. 

“Şu anda kameraların ayarlamaları ve anında çevirim içi bilgi aktarımının sağlanması ile ilgili denemeler yapılıyor” diyen Havanik, kameraları devraldıktan sonra kendilerinin de bazı denemeler yapacaklarını ifade etti.

Havanik, “Kameraları haftaya teslim alırsak, temmuz başı hizmete girebilirler. Ancak vatandaşı bu konuda bilgilendirip bir iki hafta süre verdikten sonra kameralar tam anlamıyla hizmete girecek” dedi. 

Lefkoşa-Haspolat yolunda meydana gelen ölümlü kazalar nedeniyle pilot uygulama olarak Hız Tespit Kameraları projesi kapsamında hizmete girecek olan kameralar, bölünmüş yol boyunca her iki istikamette seyreden araçların hızlarını tespit edebilecek.

“Sürücüler, kamerayı görünce panikleyip yavaşlamamalı”

Noktadan-noktaya kameraları hizmete girmeden evvel bulundukları alana üzerinde “Kontrollü yol, azami sürat 100km” şeklinde uyarılar bulunan tabelalar konması gerektiğini aktaran Havanik, Hamitköy Kavşağı’nın doğusunda ve Haspolat Kavşağı’nın batısında bulunan iki çift kamera arasındaki mesafenin 3.5km olduğunu kaydetti. 

Sürücülerin yaptıkları hatanın, kamerayı görünce yavaşlayıp, kamerayı geçtikten sonra hızlanmak olduğunu ifade eden Havanik, “sürücüler kamerayı görüp, panikleyip frene basmasınlar. İki kamera arasındaki yolda azami sürat 100km’dir. Tolerans payını (azami süratten 5-10km fazla) da göz önünde bulundurarak ona göre seyretsinler” dedi.

Yolda bulunan hız kamerası sökülecek

Lefkoşa-Haspolat yolundaki noktadan-noktaya kameralarının arasında bulunan hız tespit kamerasın da söküleceğini anlatan Havanik, bu kamerayı Polis Genel Müdürlüğü ile istişare içerisinde, alt yapıya müsait, trafik açısından en riskli noktalardan birine koyacaklarını ifade etti.

 

Kıbrıs

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.