1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAMU-İŞ 25. YAŞINI RESEPSİYONLA KUTLADI
KAMU-İŞ 25. YAŞINI RESEPSİYONLA KUTLADI

KAMU-İŞ 25. YAŞINI RESEPSİYONLA KUTLADI

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), 25. Kuruluş yıldönümünü dün akşam düzenlediği resepsiyonla kutladı.

A+A-

DİLEK: “KAMU-İŞ İNSAN HAKLARINA, SENDİKAL ÖZGÜRLÜĞE, DEMOKRATİK ÖRGÜTLENME KURALLARINA  VE ADALETE ÖNEM VEREN BİR SENDİKADIR”

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), 25. Kuruluş yıldönümünü dün akşam düzenlediği resepsiyonla kutladı.

Elysium Park’ta düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı milletvekilleri, sendika başkanları ve Kamu-İş üyeleri katıldı.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek gecede yaptığı konuşmada,  Kamu-İş’in  üyelerinin ve tüm çalışanların  demokratik, sendikal ve ekonomik haklarını koruma görevi üstlendiğini ve genel haklarını daha ileriye götürme misyonu edindiğini ifade etti.

Dilek,Kamu-İş’in; insan haklarına, sendikal özgürlüğe, demokratik örgütlenme kurallarına  ve adalete önem veren bir sendika olduğunu vurguladı.

Dilek,  Kamu-İş’in, çalışanların ve tüm halkın büyük ihtiyacı olan genel sağlık sigortasını  gündeme getirmeyi planına aldığını belirtti.
Dilek, , genel Sağlık Sigortası Yasası’nın yaratılmasının mimarı olmayı hedeflediklerini söyleyerek, bu hedefe ulaşmak için  tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve sendikaları katkı koymaya davet etti.

Dilek, ekonomik programa da koydurulmak suretiyle kıdem tazminatlarının kaldırılmak istendiğini savunarak, Kamu-İş olarak buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Dilek Kıbrıs konusunda da, takvimli bir süreç içerisinde müzakerelerin başlatılması ve sonuçlandırılmasını beklediklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.