1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANALİZASYON TAMAM, SIRA ASFALTLAMADA
KANALİZASYON TAMAM, SIRA ASFALTLAMADA

KANALİZASYON TAMAM, SIRA ASFALTLAMADA

2009 yılından beridir sürdürdüğü kanalizasyon çalışmasında tamamlanan ve kontrolü yapılan bölgelerde asfaltlama işlemlerini başlattı.

A+A-

LK OLARAK KARAKOL BÖLGESİ ASFALTLANIYOR

KAYALP, “3 AYDA BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ASFALTLANMIŞ OLUR”

Gazimağusa Belediyesi, 2009 yılından beridir sürdürdüğü kanalizasyon çalışmasında tamamlanan ve kontrolü yapılan bölgelerde asfaltlama işlemlerini başlattı.

Gerçekleştirilen ihale sonucunda, iki yüklenici firma tarafından aynı anda farklı noktalarda yürütülen asfaltlama çalışmalarına bugün ilk olarak Karakol bölgesinden başlandı.

Asfaltlama işleminin;  kanalizasyon çalışması nedeniyle bozulan yollarda, modern yöntemlerle, tıraşlama işlemiyle gerçekleştirildiği vurgulandı.

Asfaltlama çalışmalarını  yerinde inceleyen Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, kanalizasyon çalışması nedeniyle bozulan yolların büyük çoğunluğunun asfaltlanmasının 3 ayda tamamlanacağını ifade etti.

Kayalp, asfaltlama tamamlandıktan sonra ikinci etapta ise bozulan kaldırımların yenileneceğini söyledi.

“3,5 YILDA 64 BİN METRE KARE KANALZİASYON ŞEBEKESİ”

Kayalp, Gazimağusa için “yüzyılın projesi” olarak nitelendirdiği kanalizasyon projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Oktay Kayalp, proje çalışmalarına 2009 yılında, kazı çalışmalarına ise  2010 yılı Mayıs ayında başlanan  kanalizasyon çalışmalarında  3,5 yılda  64 bin 600 metre  kanalizasyon şebekesi, ayrıca 50 bin metre su hattı döşendiğini, kentin su altyapısının  bütünüyle yenilendiğini ifade etti.

“KENTİN YÜZDE 45’İ KANALİZAYONA KAVUŞTU”

Kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kayalp, bu devam ederken, kanalizasyon altyapısı tamamlanmış ve kontrolü yapılan bölgelerde de bugünden itibaren asfaltlama işlemlerine başladıklarını kaydetti.

Kayalp, bugün itibarıyla kentin yüzde 45’inin kanalizasyon altyapısına  kavuştuğunu belirtirken, Maraş bölgesi için de çalışmaların devam ettiğini  söyledi.

Kayalp, Türkiye Büyükelçiliği’nin Maraş bölgesindeki kanalizasyon altyapısı  için bir milyon TL kaynak sağladığını, Belediye’nin de bunun üzerine kaynak koyarak bu bölgede 4. etap kanalizasyon çalışmalarının muhtemelen yerel seçimlerin ardından başlayacağını kaydetti.

Kayalp, asfalt işleminin ikinci aşamada , Sakarya, DAÜ ve liselerin  bulunduğu bölgelerde, okulların tatil olduğu dönemde gerçekleştirileceğini, ardından Salamis ve Larnaka anayolu gibi ana arterlerde asfaltların yenileceğini söyledi.

Kayalp üçüncü etapta ise,  asfalt çalışmalarının  Larnaka yolu ile DAÜ arasında kalan bölgede gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kayalp, kanalizasyon çalışmalarının uzamasının kendilerinden değil, yüklenici firmalardan kaynaklandığını belirterek, yine de belediye olarak gecikme için halktan özür diledi ve anlayış için de teşekkür etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.