1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANATLI VE TUFANLI’NIN DAVASI 1 TEMMUZ’A ERTELENDİ!
KANATLI VE TUFANLI’NIN DAVASI 1 TEMMUZ’A ERTELENDİ!

KANATLI VE TUFANLI’NIN DAVASI 1 TEMMUZ’A ERTELENDİ!

Kanatlı,1 Temmuz’dan sonraki süreçte olası bir para cezasını

A+A-

“Vicdani red” gerekçesiyle, seferberliğe gitmeyi reddeden Murat Kanatlı ve Haluk Selam Tufanlı’nın Askeri Mahkeme’deki davası, 1 Temmuz’a ertelendi.

Mahkeme, geçen hafta dava saatinde, mahkeme salonunda hazır bulunmadıkları gerekçesiyle, Kanatlı ve Tufanlı’nın bugün tutuklu yargılanmasına karar vermişti.

Bugünkü mahkemede, konuyla ilgili önce istinafın kararının dinlenmesine karar verildi. 15 Nisan’da başlayacak istinaf süreci ardından Tufanlı ve Kanatlı’nın davası 1 Temmuz’da görüşülmeye başlayacak.

Mahkemenin 1 Temmuz’a ertelenmesi ardından basına açıklama yapan Murat Kanatlı, davanın 1 Temmuz’a ertelendiğini söyledi.

Geçen hafta mahkeme saatinde, mahkeme salonunda hazır bulunmadıkları gerekçesiyle davanın bugün devam etmesine karar verildiğini anımsatan Kanatlı, mahkemenin bu konuyla ilgili istinafın kararını dinleyeceğini, istinaf sürecinin 15 Nisan’da başlayacağını, bu sebeple de mahkemenin 1 Temmuz’a ertelendiğini kaydetti.

Geçen hafta yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ifade eden Kanatlı, “umarız ki Kıbrıs koşullarında, demokrasi ve insan hakları açısından bir ilerleme olur ve askeri mahkeme sivil özgürlükler ve insan hakları yönünde bir karar üretir” dedi. 

47 Avrupa Konseyi ülkesine tanınan vicdani ret hakkının, burada da tanınmasını temenni eden Kanatlı, Cumhuriyet Meclisi’ni konu hakkındaki gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırdı. Kanatlı,1 Temmuz’dan sonraki süreçte olası bir para cezasını yine ödemeyeceklerini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.