1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KANDİLİ GÜNEY’DE KUTLADIK
KANDİLİ GÜNEY’DE KUTLADIK

KANDİLİ GÜNEY’DE KUTLADIK

Kandili Güney’de kutladık

A+A-

Mevlit Kandili’ni fırsat bilen Kıbrıslı Türkler Güney’e akın etti. Yaşanan yoğunluk sınır kapısında işlemlerin yavaş ilerlemesine neden oldu

Elmas TOKAY

Hafta sonunun ardından bir günlük Mevlit Kandili tatilini de fırsat bilen Kıbrıslı Türkler, dün Güney Kıbrıs’a geçmek için sıraya girdi. Soğuk havaya rağmen dini tatil nedeniyle yollara düşen vatandaşlar, gezme ve alışveriş maksatlı Güney’e akın etti. Her resmi tatil günü olduğu gibi dün de sabahın erken saatlerinde Metehan Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyruklar oluştu. Sınır kapısında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Uzun araç kuyruğunu fırsat bilen piyango bileti satıcısı Mehmet Konarak, yol üzerine bilet satarak şans dağıttı.

Metehan Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluk, muhaceret işlemlerini de yavaşlattı ve her resmi tatilde ortaya çıkan manzaralar yine belirdi.

“Düzenleme şart oldu”

Vatandaşlar, özellikle resmi tatil günlerinde uzun kuyrukların oluştuğu Metehan Sınır Kapısı yolunda, yeni bir düzenleme yapılmasını istedi. Bu yola giren sürücülerin uzun kuyruk nedeniyle geri dönme şansı bulunmadığına dikkat çeken vatandaşlar, yeni bir düzenleme yapılarak yola çember yapılmasını istedi.

Bazı sürücüler trafik ihlali yaptı

Metehan Sınır Kapısı’ndaki uzun araç kuyruğunda beklemekten canı sıkılan ve Güney’e geçme isteğinden vazgeçen bazı sürücüler ise trafik kural ihlali yaptı. Ters şeritten geri dönen sürücüler, adeta kazaya davetiye çıkardı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.