1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAPIDAN KOVDULAR,BACADAN GERİ GELDİ!
KAPIDAN KOVDULAR,BACADAN GERİ GELDİ!

KAPIDAN KOVDULAR,BACADAN GERİ GELDİ!

"Burası benim Vatanım!"

A+A-

İhraç edildikten 4 yıl sonra sahte kimlikle adaya geri dönen Murat Hüdür, 5 çocuğu ve eşinin Lefkoşa’da yaşadığını belirterek, yetkililere mesaj gönderdi:

Hüseyin ÇİÇEK

İşlemiş olduğu suç nedeni ile 2012 yılında KKTC’den ihraç edilen Murat Hüdür isimli zanlı, 4 yıl sonra nüfus cüzdanı sahteleyerek geri döndü. Sahte kimlikle 15 gündür Lefkoşa’da ikamet eden ailesinin yanında kalan zanlı dün tespit edilerek tutuklandı. Zanlı Murat Hüdür mahkeme binasına getirldiği esnada “çocuklarım burada”, “vatanıma döndüm” şeklinde bağırdı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Kutlu, zanlının 2012 yılı içerisinde  KKTC’den ihraç edildiğini söyledi. 

 

Limandan giriş yaparken sorun yaşamadı

Kutlu, zanlının Türkiye’de bir nüfus cüzdanı sahtelediğini ve 21 Ocak 2016 tarihinde Gazimağusa Limanı’nda muhaceret memuruna sahtelemiş olduğu bu nüfus cüzdanını vererek tedavüle sürdüğünü ve sahtekarlıkla kayıt temin ettiğini anlattı.

Zanlının dün Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını aktaran Kutlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çekerek alınacak olan ifadelerinde olduğunu belirtti.

Kutlu, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

“Ülkeye 27 yıllık hizmetim var”

Yargıç Banu Soyer’in söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı Murat Hüdür, karete antrenörü olduğunu ve KKTC’ye 27 yıllık hizmeti olduğunu iddia etti. 

Eşinin ve 5 çocuğunun Lefkoşa’da ikamet ettiğini ve KKTC vatandaşı olduklarını öne süren zanlı, “Rum tarafındaki baskılara dayanamadım, sadece vatanıma geri dönmek istedim” şeklinde konuştu. 

 

“Ailem parçalanmak üzere…”

Ailesinin parçalanma noktasında olduğunu ve konu ile ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım istediğini anlatan zanlı, kendisine yardımcı olacakları yönünde söz aldığını iddia etti.  Kızının da Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü iddia eden zanlı mahkemeden merhamet dilendi.

Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Banu Soyer, meselenin henüz yeni başladığına ve polise soruşturmasını tamamlaması için fırsat verilmesinin uygun olacağına bulgu yaptığını belirterek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.