1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KARA SEVDAYA DÜŞMÜŞTÜ”
“KARA SEVDAYA DÜŞMÜŞTÜ”

“KARA SEVDAYA DÜŞMÜŞTÜ”

Harem gece kulübünde iki kişinin öldürüldüğü cinayet olayının avukatı müvekkilini şöyle savundu:

A+A-
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerindeki Harem gece kulübünde meydana gelen ve iki kişiyi öldürmekten dolayı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Kubilay Güler’in davası karara kaldı. Aleyhine getirilen “taammüden adam öldürme” davası geri çekilen sanık, dün “adam öldürme” ve “adam öldürmeye teşebbüs” başta olmak üzere 9 davadan itham edildi.
“Maktule 120 bin TL harcadı”
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurunda itham edilen sanık, tüm davalara kabul yönünde cevap verdi. İthamın ardından Savcılık duruşmayla ilgili 105 emareyi mahkemeye sundu. 
Emarelerin sunulmasının ardından ise sanık avukatı mahkemeye son hitabını yaptı. 
Avukat Çetin Veziroğlu, sanığın maktuleyle gönül ilişkisi yaşadığını, kara sevdaya düştüğünü ve bu aşk uğruna 120 bin TL para harcadığını ifade ederek, suç öncesi olguların göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. 
“Kaçmayı teklif etti”
Avukatı, olay günü sanığın büyük bir aşkla sevdiği maktuleyle kaçmayı teklif ettiğini, maktulenin sanığı istemediğini söyleyip tokat attığını ve o anda sevgisinin karşılıksız olduğunu anlayan sanığın bir anlık öfke ile bu suçu işlediğini belirtti. Sanığın maktuleyi vurmadan önce tartıştığı ve kendisine “sana verecek kızımız yok, o…u çocuğu” diyerek hakaret eden Hüseyin Demiri’yi de üstüne gelmesi sonucu vurduğunu söyleyen avukat, olayda tahrik nedenlerinin hafifletici sebep olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Sanık avukatının hitabının ardından mahkeme heyeti duruşmayı kararı açıklamak üzere 11 Mart’a erteledi.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.